Post by YeniAy_Ottoman on Jun 18, 2021 17:16:43 GMT
Alîüstat Marwyn hepinizi selamlıyor,
Acemileri burada görmekten mutluyum. Gri koyunları umursamayın ve en çılgın kuramlarınızı dahi benimle paylaşın ama bunu yaparken elbette ki benim de kurallarım olduğunu ve bunlara uymanızı istediğimi unutmayın, aksi halde benden "onay" alamaz; yazdığını parşömen tomarını, şöminemde, bir güzel ısınma için, yakacak olarak kullanırım. Eğer ki kurallarım size çok katı geliyorsa, Hisar'dan ayrılasınız iyi olur, üstat olmak size göre bir iş değil.
Gördüğünüz gibi öyle çok fazla kuralım yok, eğer yukarıdaki şartları yerine getiriyorsanız kuramlarınızı paylaşmaya başlayın. Şu kuram örneğini de size bir kuram savunmasının nasıl inşa edilip, savunulduğunu göstermek adına, örnek olarak sunuyorum: Euron Greyjoy'un Tarafı Nedir? Buz mu? Ateş mi?
Acemileri burada görmekten mutluyum. Gri koyunları umursamayın ve en çılgın kuramlarınızı dahi benimle paylaşın ama bunu yaparken elbette ki benim de kurallarım olduğunu ve bunlara uymanızı istediğimi unutmayın, aksi halde benden "onay" alamaz; yazdığını parşömen tomarını, şöminemde, bir güzel ısınma için, yakacak olarak kullanırım. Eğer ki kurallarım size çok katı geliyorsa, Hisar'dan ayrılasınız iyi olur, üstat olmak size göre bir iş değil.
- Her fikir, kuram değildir. Öncelikle bunu anlamalısınız. Aklınıza gelen her "düşünce", "fikir" ve "olasılık senaryosunu" buraya gelerek kurammış gibi davranamazsınız.
- Bir konunun, kuram özelliği kazanması için ana ve yan kitaplardan bol bol argümanı "delil" olarak sunmak zorundasınız. Bir iki tane argüman üstüne kurulan hiçbir şey kuram özelliğine sahip değildir; onlara fikir, düşünce vb. şeyler diyoruz. Neticede her fikrin dayandığı bir iki dayanak illa ki vardır. Argüman/delil sayısı için belirli bir alt sınırım var diyemem ama size bir fikir vermesi açısından; ortalama 4-5 argüman/delile dayanmıyorsa iddianız, onu fikir olarak kabul edin ve Harrenhall Büyük Konseyine katılın, orada bu tarz fikir ve sözlere çok değer verdiklerini söylemeliyim.
- Lütfen güzel bir Türkçe ile düzenli yazınız, neticede artık yaşlı bir adamım; gözlerim çok okumaktan bozuldu ve düzensizliğe hiç tahammül edemiyorum. Bu yüzden sizi doğru şekilde anlamam için bana yardımcı olmanız gerekir; birbirine girmiş argümanlar, anlaşılmaz karmaşık cümleler gördüğüm zaman aramızda bir sorun yaşanacağını bilmeniz gerekir. Her bir delili/argümanı, en güzel şekilde açıklamaya gayret göstermelisiniz.
- Burada çok zeki acemiler var, bazıları sizden önce davranıp arzu ettiğiniz kuramı benimle paylaşmış olabilir. Bu sebeple ilk önce arşivleri taramanız gerekir. Eğer mevcutsa ama siz çok daha düzenli, daha geniş ve daha ayrıntılı; kısacası çok daha iyi bir şekilde bu kuramı savunacağınızı iddia ediyorsanız (ve önceki kuramın üstünden en az yarım yıl geçmiş [başlık güncelliğini kaybetmişse]) aynı konudaki kuramı benimle paylaşabilirsiniz.
- Burada paylaşılan her şeyin kitaplardan alıntılar içerdiğini unutmamanız gerekir, eğer kitapları okumadıysanız veya şu an okuyorsanız uyarıldınız.
Gördüğünüz gibi öyle çok fazla kuralım yok, eğer yukarıdaki şartları yerine getiriyorsanız kuramlarınızı paylaşmaya başlayın. Şu kuram örneğini de size bir kuram savunmasının nasıl inşa edilip, savunulduğunu göstermek adına, örnek olarak sunuyorum: Euron Greyjoy'un Tarafı Nedir? Buz mu? Ateş mi?