Post by YeniAy_Ottoman on Nov 8, 2022 17:10:47 GMT
Jorah Mormont'un Hikaye Sonundan sonra Brienne'in Hikaye Sonunu tartışmak istedim.
Aslında bir zaman önce Elio ve Linda'nın GoT Endgame videosunu izlemiştim, bu yüzden kendime bazı karakterlerin sonunu sordum. Jon, Arya, Dany ve diğerlerini düşündüm ama Brienne ve Jorah gibi karakterleri değil. Evet, Jorah gibi roller hakkında bazı fikirlerim vardı ama sonlarını düşünmedim. Her neyse.
Bugün Brienne'den bahsedelim.
Dizide Brienne şövalye ilan edilir ve Kral Muhafızları olarak hikayesi sona erer. Yanılmıyorsam, Elio ve Linda Brienne'in aynı sona sahip olacağından şüphe duyuyorlar, ancak şövalye olma olasılığı temelde imkansız değil çünkü kadınların şövalye olmasına karşı bir yasa yok (gelenekler farklı olsa da). Kral Muhafızı olmak hala düşündürücü çünkü Westeros romantik bir yer değil ve onlardan böyle bir değişikliği aniden kabul etmelerini beklemeyi şüpheli buluyorlar. (İngilizcem mükemmel olmadığı için konuşmaları doğru anlayamamış olabilirim. Daha önce izlemiş olanlar yanlışım varsa düzeltebilirler.)
Fakat aynı veya benzer bir sona sahip olduğu gerçekten şüpheli mi? Yani tabii ki Martin farklı düşünebilir ve hatta henüz karar vermemiş olabilir ama kitapların aynı sonla bitmesi imkansız mı ya da bir ihtimal olsa bile, o ihtimal çok mu uzakta?
Benim için değil. Neden? Niye?
Paralellik
Elio ve Linda, pek çok asoiaf okuyucusu gibi Brienne'i Dunk'ın soyundan gelen biri olarak görüyor. Benzer bir sonun ikisi arasında paralellik yaratacağı aşikar. Belki D&D aynı kurama inanıyordu ve bu nedenle aynı paralelliği yaratmak istedi.
Dede ve torun olarak ikisi de oldukça uzundur. İkisi de şövalye olmak isteseler de hikayelerine şövalye olarak başlamadılar(Dunk, ilk zamanlar bu konuda yalan söyledi). Dunk, geleceğin kralı Prens Aegon "Yumurta"yı eğitir ve daha sonra Kral Muhafızı olarak kralını korumakla görevlendirilir. Muhtemelen, Dunk hayatının bir noktasında şövalye ilan edilmiş olabilir. Kral Muhafızı olmadan önce bu pürüzleri gidermek isteyeceğini düşünüyorum çünkü bu konuda hassas ve şerefli, Kral Muhafızlığını lekelemek istemediğine inanıyorum. Neyse.
Martin'in paralel hikayeler/karakterler yazmayı sevdiğini bildiğimiz için (muhtemelen bu kan akrabaları arasında daha anlamlı olduğu için), Brienne'in dedesi gibi bir kaderi olabilir.
Aslında fragmanını da okumuş olabiliriz.
Olası bir öngörü olarak karakter tanıtımı
Brienne ile ilk olarak Cat'in POV'unda tanıştık. Brienne ile ilk tanıştığımızda, onun Renly için savaşan ve Gökkuşağı Muhafızlarına katılan biri olduğunu okuduk. Onlara Gökkuşağı Şövalyeleri de deniyordu ama bizim kızımız bir şövalye değildi, üstelik bu kardeşlik de Kral Muhafızlarına denk olacak şekilde kurulmuştu.
Yani temelde Brienne, resmi olmayan bir oluşum olarak kabul edilmesine rağmen, taht taliplisi (Renly'nin) Kral Muhafızlarına katıldı ve şövalye olmasa bile kısa bir süre için kralı korudu.
Tabii ki Renly'nin etrafındakiler bundan hoşlanmadı ama sonuçta isyan bayrağını da çekmediler.
Gördüğünüz gibi, Brienne'i resmi olmayan bir şövalye ve kral muhafızı olarak zaten okuduk, onu ilk kez bu şekilde tanıyoruz. Loras benzer şekilde Renly'nin Kral Muhafızıydı ve sonra gerçekten KM oldu.
Bu yüzden Brienne, hikayenin sonunda Demir Taht'ın kral/kraliçesinin koruyucusu da olabilir. Westeros'ta bunun için açık fikirli karakterler var mı? Jon, Arya ve Dany açık fikirli ve Brienne'in cinsiyetini umursamayacak olan üç ana karaktertir.
DİPÇE: Arya'nın Demir Taht'a oturacağını ve Westeros'un Kraliçesi olacağını söylemeye çalışmadım((öyle olacağını düşünmüyorum zira), ancak Arya'nın Jon üzerindeki etkisi göz önüne alındığında, Jon'un kararında büyük etkisi olabilecek güçlü bir etki karakteri, bu yüzden onu dahil ettim. Bu normal bir ilişkide bile doğrudur, ancak JonArya teorisi doğruysa daha etkili olabilir. Arya (kral muhafızlarına karşın) kendi kraliçenin muhafızlarını kurmak bile isteyebilir.
Jon kendi başına bile bu kuralı çiğnedi. Nöbet'e yalnızca erkeklerin girmesine izin verilir, ancak zaten bir kale tamamen kadınlardan oluşur. Jon'un Yabanılları gayri resmi olarak Gece Nöbeti'ne aldığını biliyorsunuz ve buna kadınlar da dahil.
Arya ve Jon kuralları çiğneyen kişilerdir. Dany zaten cinsiyetinden dolayı kimseyi geri çevirecek türden biri değil, özellikle de bir kadın olarak ilk kez Demir Taht'a oturmak isteyen biri olduğu için.
Yani kısacası Brienne'nin resmi olarak bir şövalye ilan edilip Kral/Kraliçe Muhafızlarına yer alması kitaplarda mümkün görünen olası bir sondur.
Okuduğunuz için teşekkürler.