|
Post by YeniAy_Ottoman on Jul 12, 2021 8:48:50 GMT
Bugün Ejderhaların Dansı kitabının 10. yıldönümü. Bu da demektir ki biz 10 senedir Kış Rüzgarlarını bekliyoruz.
Pekala, 5. kitap Ejderhaların Dansı'nda en sevdiğiniz olay, pov karakteri vs. nedir?
Benim Jon Snow POV'u. Gerçekten de bence en iyi Jon sahneleri 5. kitapta yazılmış. En sevdiğim olay için ise belirli bir sahne aklıma gelmiyor, seçmesi zor sanırım.
|
|
|
Post by rammdead on Jul 12, 2021 18:13:27 GMT
Sırf bu konuya yorum için hesap açtım. Vay be gerçekten 10 yıl geçmiş! Artık şu kitabı bitir be adam çatlattın bizleri. Ejderhaların dansı kitabıyla ilgili söyleyebileceğim olay pov olarak, aklıma geldikçe defalarca okudugum Davos ile manderly konuşması, okudukça tüylerimi diken diken seri boyunca yegane konuşmalardan biridir.
|
|
impa
Yabanıl
|
Post by impa on Jul 14, 2021 15:06:06 GMT
Hala neden kitabın ismi A Dance "with" Dragons olmasına rağmen Targaryen'lerin iç savaşının ismi olan "Ejderhaların Dansı" bu kitabın Türkçe çevirisinde isim olarak kullanıldığını merak ediyorum. Bir açıklanması yapıldı mı yoksa bilerek atıf mı yapıldı bilen varsa ve yazarsa sevinirim. Ayrıca GRRM bize bir 10. yıl süprizi yapsan hiç fena olmazdı bak, amcacım.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Jul 15, 2021 15:12:14 GMT
Sırf bu konuya yorum için hesap açtım. Vay be gerçekten 10 yıl geçmiş! Artık şu kitabı bitir be adam çatlattın bizleri. Ejderhaların dansı kitabıyla ilgili söyleyebileceğim olay pov olarak, aklıma geldikçe defalarca okudugum Davos ile manderly konuşması, okudukça tüylerimi diken diken seri boyunca yegane konuşmalardan biridir. Doğru, Davos-Manderly sahneleri bence de güzel, bilhassa yeşil saçlı torunun sözleri damga vuruyor sahneye. (Hoş geldiniz efem.) Hala neden kitabın ismi A Dance "with" Dragons olmasına rağmen Targaryen'lerin iç savaşının ismi olan "Ejderhaların Dansı" bu kitabın Türkçe çevirisinde isim olarak kullanıldığını merak ediyorum. Bir açıklanması yapıldı mı yoksa bilerek atıf mı yapıldı bilen varsa ve yazarsa sevinirim. Ayrıca GRRM bize bir 10. yıl süprizi yapsan hiç fena olmazdı bak, amcacım. İsim neden böyle oldu bilgim yok, özel bir açıklama olduğunu duymadım ama muhtemelen hatalı bir çeviridir, ilk olmazdı, kitabın her yerinde hatalı hatta eksik çeviriler var. Buna rağmen bir önceki çeviri denemesi ile kıyaslandığında Sibel ablanın çevirisi daha iyidir.
|
|
|
Post by yahuda on Aug 20, 2021 8:15:55 GMT
Serinin son bölümü diye mi bilmem ama Kevan'ın öldürülmesi çok etkillemişti beni
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Aug 29, 2021 9:15:31 GMT
Serinin son bölümü diye mi bilmem ama Kevan'ın öldürülmesi çok etkillemişti beni O da güzel bir sahneydi... benim için Jon'un ölümü ilgi çekici. Aslında diziyi izlemeden evvel kitapları okusaydım, şok olurdum.
|
|