Post by Arbor Gold on Aug 9, 2024 9:48:03 GMT
Merhabalar. Bilemiyorum neredeyse 15-20 yıl sonra ilk defa bir foruma katılacağım için heyecanlıyım. Eski forumda yoktum hatta Türkiye'de bir Asoiaf topluluğu olduğunu yeni öğrendim sayılır. Hotd'nın benim için tek iyi tarafı da benim gibi bu evreni seven (özellikle kitaplar üzerinden) insanlarla belirli bir toplulukta buluşmak oldu. Ben de çoğumuz gibi evrene dizilerle başladım ama çok geçmeden diziler sadece benim için kitaplara geçiş aracı oldu. Evrende sevdiğim karakter olsa da, onlarla beraber önemsediğim diğer şeylere gelirsek evrende bulunan halklar onların tarihleri, kültürleri, ekonomik durumları/şekilleri, ordu kurabilme potansiyelleri/kapasiteleri, askeri kültürleri/ekipman durumu, coğrafya/iklim gibi başta tarih ve sosyal bilimlerle paralellik kurabileceğimiz kavramları ve bilgileri sayabiliriz. Karakterlere gelecek olursam ana karakterlerden ziyade yan karakterleri daha çok seviyorum ve aralarında seçim yapmam çok zor olsa da başta Blackfish / Davos / Mance Rayder / Halfhand/ Victarion diyebiliriz (hayır middle-aged man fetişim yok) ancak bunlar ilk aklıma gelenler ve değişken olabilir. Ayrıca söylemek isterim ki benim iyi karakter - kötü karakter ayrımım pek yok ( Euron Hariç) onun için ilerde Roose Balton veya Walder Frey savunurken görebilirsiniz. Hane olarak ''taraftarı'' olduğum bir hane yok. Westeros coğrafyasında Arbor'da yaşamak isterdim. 6. kıtabın bir an önce çıkıp buraların canlanmasını canı gönülden istediğimi de söyleyip yazımı sonlandırıyorum
Eski forumda olsaydın, oranın ne kadar ayrı bir güzellik olduğunu gözlerinde gör isterdim, maalesef kapanmak durumunda kaldı, hala yasını tutuyoruz. İnşallah burası da en azından ona yakın bir ortama dönüşür.
Paylaşımlarını bekliyoruz!
Twitter'dan tanısıyor gibiyiz zaten bugün küçük bir paylaşımla başlamayı düşünüyorum ama en ufak şey için bile bölümleri tekrar ve tarar okumam lazım oluyor malum. Burada paylaştığım metinleri veya ss'leri twitterda toplulukta da paylaşşam olur mu belki buranın canlanmasına da yardımcı olur?