|
Post by ravenmys on Jun 18, 2021 13:01:32 GMT
Hoşgeldiniz arkadaşlar. Bu başlık altında kendinizi tanıtabilir bizi nereden görüp geldiğinizi, en sevdiğiniz karakterin kim olduğunu varsa eski forumumuzda hangi kullanıcı adını kullandığınızı söyleyebilirsiniz.
(10 Yorum yapmadan, BİLİNMEYEN DÜNYA kısmına yazamazsınız arkadaşlar, bilginize.)
|
|
impa
Yabanıl
|
Post by impa on Jun 28, 2021 14:01:55 GMT
Merhabalar. Açılışı ben yapayım. Ben yenilerdenim, eski forumda üyeliğim yoktu.Birkaç hafta önce tesadüfen twitter hesabını görüp oradan da Discord'a katıldım. Aranızdaki yaşça büyük üyelerden biri olacağım (Nisan ayı itibariyle 32 yaşındayım). Seriyle HBO'daki Game of Thrones dizisi sayesinde tanıştım. Hatta ilk bölümün yayınladığı hafta o sırada Amerika'da yaşayan arkadaşım bana mesaj atmıştı; "hemen koş, bu dizi tam senlik." diye. Dizinin ilk sezonu biter bitmez de kitapları okumaya başladım. 5. kitabın çevirisi de çıkınca hemen sipariş etmiştim. Eski fotoğraflarıma baktığımda 2012 aralık ayında tüm seriyi bitirmişim. Araya çok zaman girdiği için tüm kitapları baştan okumaya karar verdim. 1. kitabı bitirdim ama vakitsizlikten diğerlerine henüz başlayamadım. Genel hatlarıyla hala her şeyi hatırlasam da detayları görmek için bence tekrar okumanın hazzı başka bu seride. Favori karakterlerim, Jon ve Arya. İlk beşlim de muhtemelen şu şekilde olurdu; Jon, Arya, Ned, Brienne ve Daenerys + Bonus olarak Davos. Bütün karakterlerinin psikolojik yorumlarını ilginç buluyorum ve kitaplardaki tüm kültürel, etik ve din sembolizmlerini tartışmaktan çok haz alıyorum.Seneye 6.kitap çıkarsa bunu beraber yapabileceğimizi ümit ettiğimi de söylerek bu yazıyı da sonlandırayım artık
|
|
|
Post by arminius2021 on Jun 28, 2021 15:23:09 GMT
Merhabalar.Ben eskilerdenim.Eski foruma 2013 yılında üye oldum.8 yıl boyunca aktif üyeydim.Birkaç saat önce ekşi sözlükten haberi aldım.Çok mutlu oldum.En sevdiğim karakter Davos Seaworth.Eski forumda üye adım arminius.Saygılar.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Jun 28, 2021 16:49:51 GMT
Merhabalar. Açılışı ben yapayım. Ben yenilerdenim, eski forumda üyeliğim yoktu.Birkaç hafta önce tesadüfen twitter hesabını görüp oradan da Discord'a katıldım. Aranızdaki yaşça büyük üyelerden biri olacağım (Nisan ayı itibariyle 32 yaşındayım). Seriyle HBO'daki Game of Thrones dizisi sayesinde tanıştım. Hatta ilk bölümün yayınladığı hafta o sırada Amerika'da yaşayan arkadaşım bana mesaj atmıştı; "hemen koş, bu dizi tam senlik." diye. Dizinin ilk sezonu biter bitmez de kitapları okumaya başladım. 5. kitabın çevirisi de çıkınca hemen sipariş etmiştim. Eski fotoğraflarıma baktığımda 2012 aralık ayında tüm seriyi bitirmişim. Araya çok zaman girdiği için tüm kitapları baştan okumaya karar verdim. 1. kitabı bitirdim ama vakitsizlikten diğerlerine henüz başlayamadım. Genel hatlarıyla hala her şeyi hatırlasam da detayları görmek için bence tekrar okumanın hazzı başka bu seride. Favori karakterlerim, Jon ve Arya. İlk beşlim de muhtemelen şu şekilde olurdu; Jon, Arya, Ned, Brienne ve Daenerys + Bonus olarak Davos. Bütün karakterlerinin psikolojik yorumlarını ilginç buluyorum ve kitaplardaki tüm kültürel, etik ve din sembolizmlerini tartışmaktan çok haz alıyorum.Seneye 6.kitap çıkarsa bunu beraber yapabileceğimizi ümit ettiğimi de söylerek bu yazıyı da sonlandırayım artık Selam! Efendim hoş geldiniz, sizi eski forumda da görmeyi çok isterdik ama atalar ne demiş; geç olsun güç olmasın. İnşallah bundan sonra bol bol tartışırız. Simgesel şeyleri tartışmayı ben de çok seviyorum, hatırladığım kadarıyla da eski forumda da bundan zevk alan adam akıllı bir bendim, haliyle bana mahkum gibisin şu an. lasknanla Merhabalar.Ben eskilerdenim.Eski foruma 2013 yılında üye oldum.8 yıl boyunca aktif üyeydim.Birkaç saat önce ekşi sözlükten haberi aldım.Çok mutlu oldum.En sevdiğim karakter Davos Seaworth.Eski forumda üye adım arminius.Saygılar. Selam, vay Arminius! Hoş geldin evine, eskileri görmek her daim mutluluk veriyor.
|
|
|
Post by Symmachus on Jun 28, 2021 18:39:48 GMT
Ben Symmachus. Eski forumdayken aktif olanlardan beni hatırlayanlar vardır belki.
Eski forum, küçük ama güzel bir ortama sahipti. Her ne kadar zaman zaman türlü türlü münakaşalar yaşadığımız, fazla sayıda bize göre garip üyeye de ev sahipliği yapmış olsa da onlar dahi farklılıklarıyla renk katan insanlardı. Belki Asoiaf'a karşı eski ilgim olmasa da oradaki muhabbet Asoiaf'ı da aşmıştı bir yerden sonra. Bundan seneler önce bir üyenin öylesine paylaştığı bir karikatür, arkasından hukuk sistemimizdeki açıkları kullanarak buradan hareketle yapılan santaj ve forum sahibinin bunun sonucunda forumu kapatması cidden büyük talihsizlikti. Ancak olan oldu. Dizi bitmiş olsa da kitaplar devam ediyor ki yeni forumun açılış amacı bu. Umarım eski sitedeki ortamı daha da iyileştirerek yakalamamız mümkün olur.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Jun 28, 2021 19:19:14 GMT
Bu arada arkadaşlar, illa ki bu başlığa yazmanız gerekmiyor. BİT ÇUKURU'nda kendi özel başlığınızı da açabilirsiniz.
|
|
|
Post by mefe on Jun 28, 2021 19:33:57 GMT
Ben Mefe. Ben de yenilerdenim buradaki herkes gibi ASOIAF hakkında konuşmayı, okumayı, tartışmayı seviyorum. Umarım hepimiz için güzel bir forum olur :DD
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Jun 28, 2021 19:50:01 GMT
Hoş geldin, Mefe.
|
|
|
Post by areoas on Jun 28, 2021 20:05:43 GMT
Merhaba herkese ben Ömer, 20 yaşındayım sanırım 4 veya 5 sene önce ilk defa forumu görüp üye olmuştum ancak hiç aktif değildim. Yıllarca sadece okudum, inanılmaz da zevk aldım. Kapanınca çok üzülmüştüm. Şimdi tekrar böyle bişey açılmasına sevindim ve üye oldum. Ana serinin tüm kitaplarını okudum, yan kitapların da çoğunu okudum sayılır. Umarım burada güzel zamanımız geçer. Herkese iyi forumlar diliyorum.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Jun 28, 2021 20:49:29 GMT
Hoş geldin, Ömer. Eski forumda nasip olmadı ama inşallah bu forumda güzel tartışmalar yapabiliriz.
|
|
|
Post by LordBaelish on Jun 28, 2021 22:11:47 GMT
Ben eski forumu kapanmasından tahmini olarak 8 ay önce falan keşfetmiştim. Aslında seriye hakimdim ama forumu aramak daha önce aklıma gelmemişti. Yani forumda beni tanıyan fazla kişi yoktur.
En sevdiğim karakter Baelish ve genelde onun üzerine bir şeyler araştırıyorum daha çok. Diğer karakterleri de seviyorum fakat Baelish ayrı bir haz veriyor okurken. Baelish dolayısıyla Sansa'yı da severim, bazen aşırı ve gereksiz yere eleştirenler sinirime dokunsa da savunmaktan geri durmuyorum.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Jun 29, 2021 10:29:23 GMT
Ben eski forumu kapanmasından tahmini olarak 8 ay önce falan keşfetmiştim. Aslında seriye hakimdim ama forumu aramak daha önce aklıma gelmemişti. Yani forumda beni tanıyan fazla kişi yoktur. En sevdiğim karakter Baelish ve genelde onun üzerine bir şeyler araştırıyorum daha çok. Diğer karakterleri de seviyorum fakat Baelish ayrı bir haz veriyor okurken. Baelish dolayısıyla Sansa'yı da severim, bazen aşırı ve gereksiz yere eleştirenler sinirime dokunsa da savunmaktan geri durmuyorum. Hoş geldiniz efem, Baelish benim de sevdiğim karakterlerdendir, zekasını falan severim. Maalesef dizide de diğer karakterler gibi hikaye gidişatı kötü olan biridir. Martin'e göre dizi-kitap arasındaki en farklı karakter Baelish.
|
|
|
Post by yahuda on Aug 18, 2021 19:57:34 GMT
Ben eski forumda kratos rumuzuyla takılıyordum. Forumumuz kapanmadan 8 ay civarı bir süre önce katılmıştım. Kendimi okur kısmında değerlendiriyordum. Hala da öyleyim heralde. ichigo rumuzuyla bir arkadaşla savaş ahlakı üzerine tartışmıştık. Yeni forumumuzun düşünsel ve hoşgörüsel açıdan bizi geliştirmesi dileğiyle.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Aug 29, 2021 9:22:39 GMT
Ben eski forumda kratos rumuzuyla takılıyordum. Forumumuz kapanmadan 8 ay civarı bir süre önce katılmıştım. Kendimi okur kısmında değerlendiriyordum. Hala da öyleyim heralde. ichigo rumuzuyla bir arkadaşla savaş ahlakı üzerine tartışmıştık. Yeni forumumuzun düşünsel ve hoşgörüsel açıdan bizi geliştirmesi dileğiyle. Hoş geldin, seni hatırlıyorum. Yeniden aramıza gelmen güzel. Forum -malum sebeplerle- çok etkin değil ama ileride kitap-dizi sonrası düzeleceğini umut ediyorum inşallah.
|
|
ares
Yabanıl
Haneniz: Lannister
Ruh Durumu: Gururlu
|
Post by ares on Sept 3, 2021 8:48:42 GMT
Merhaba ben Ares, eski foruma üye değildim ama az da olsa aşinalığım vardı, saçma bir sebepten kapanması çok kötü oldu. Burası biraz ölü gibi ama işlemeli, minimalist olmayan tasarımı sevdim 2010 öncesi internet sitelerini hatırlatıyor.
Ben de Game of Thrones hakkında konuşmayı seviyorum, genel olarak detaylı yazılmış etik açısından gri karakterleri seviyorum Stannis, Tywin gibi. Arya ve Daenerys çok gaz almak için yazılmış gibi duruyor en azından dizi versiyonunda. Genç delikanlıların izlediği dövüş filmleri vardır, baş roldeki karakter herkesi yılmaz biçimde döver tokatlar, pek de bir falsosu yoktur, bu Arya ve Daenerys bu dövüş filmlerindeki karakterler gibi tekdüze ve sıkıcı, Emilia Clarke bütün diziyi aşağı yukarı 3 farklı mimikle götüren bir oyunculuk sergilediği için ayrı bir gıcığım.
Genel olarak tarihle, insan psikolojisyle ilgilenmeyi severim.
|
|