Öncelikle senaristleri Alicent'i Cersei'den beter bir anneye dönüştürmeyi başardıkları için tebrik ediyorum. Kolay iş değil kundakta ki bebekleri sırf Robert'in piçi diye öldürten bir karakter idi Cersei ve Alicent'e göre ahlaken çok daha haksız konumdaydı. Aegon, Joffrey gibi başkasından peydahlanmış bir çocuk da değildi. En büyük erkek çocuk olduğu için hak iddiasının ayakları yere basıyordu. Bunların hepsine rağmen yaralı çocuğunun kellesini çok rahat bir şekilde 'son for a son' lafına karşılık vermeyi kabul etti. Sanki el kadar torunu vahşice öldürülmemiş o söz yerine gelmemiş gibi. Zaten garibim Jahaerys'e üzülen tek kişi de babası Aegon imiş. Anası bile etkilenmedi. Çocuğunun katili Daemon'la kehanetçilik oynamaya başladı.
(Yazıya burada aynı bölümde ki gibi ara veriyorum çünkü Daemon'un kızı rheana çayır çimende koşuyor kimse de demiyor 'yauv bu kız nereye gitti 'diye)
Normalde siyahçı bir kişiydim ama net şekilde Aegon saflarına geçiş yaptım. Adam tahta çıkmak istemiyordu ben uygun değilim dedi Alicent zorla tahta çıkardı, adam kendi çapında bir şeyler yapmaya çalıştı sen malsın deyip çocuğu ezikledi. Adamın çocuğunu öldürdüler haklı olarak Rhaenyra'ı öldürmek için adam yolladı, dedesi gelip sen malsın salaksın dedi. Kral eli yaptığı Cole kendisine anlatma gereği bile duymadan Aemond'la pusu planı kurdu. Aegon bilmediği için ejderhasına atlayıp ordusuna yardım etmek için savaşa gitti. Kardeşi Aemondla dalga geçtiği için onun tarafından cayır cayır yakıldı. (Aemond sanki birkaç ay önce tahta çıkarmak için şehirde Aegon'u aradığını unutmuş gibi taht sevdasına düştü). Yatalak oldu kardeşi eziyet etti. En son anasının kellesini düşmana vermeyi kabul etmesi ile zirveye ulaştık. Robb Stark bile bu kadar ihanete uğramadı. Mazlum Aegon.
(Burada da bir es verelim Rhaena kızımız hala koşuyor durduramıyoruz efenim)
Olayın kitaplarla olan bağlantısını geçtim, dizi kendi içinde kendiyle çelişiyor. Aemond bildiğin Ramsay vari bir karaktere büründürülüyor ama bu karaktere böyle bir altyapı yazmadınız ki. Alicent'i yumuşattınız (gerçi son olay nasıl bir yumuşama oluyor anlamış değilim) tamam kabul ama kendi içinde tutarlılığını kaybettirdiniz. Aynı game of thrones'da ki gibi olaylar, karakterler ve karakter motivasyonları değiştiriliyor ama yerine getirilen yenilikler hikayede ve karakterde mantıksal hatalar meydana getirmekten başka bir halta yaramıyor.
Genel olarak kadın karakterlerde olan ama Rhenyra'da iyice kör göze parmak haline gelen 'savaş olmasın, masumlar ölmesin' diye saldırmaktan çekinme böyle bir yumuşama olayı da artık öfff dedirtmeye başladı. Madem istemiyorsun bu kadar taht talibi olma o zaman. Alicent gelir bu gereksiz savaş olmasın bilmem ne diye zırvalar lan ne bekliyorsun oğlunu tahta çıkartınca, Aegon'la Rhaenyra, Tyland Lannister ve amiral gibi çamurda güreş mi tutacak anlaşmazlığı çözmek için !? Senaristlerin kadınları ekstra iyi göstermek için yaptığı 'küçük mantık hataları' diyelim. Alicent rhaenyra ile konşurken bile kızımı ve kız torunumu alıp gideyim diyor hadi aegonun kelleyi verdin hadi aemond zaten maegor'dan hallice, Daeron için niye bir şey istemiyorsun? Çocukların suçu xy olarak mı doğmak ?
Sürekli laf ettik biraz hoşuma giden bir şeyden de bahsedeyim bari ilk başta pek çok kişi bende Larys'den bir serçeparmak veya varys gibi olmasını bekliyordum ama sonra kendi kötürümlüğünün verdiği sempati ile Aegon'a yaklaşım şekli daha çok hoşuma gitti. Zaten serçeparmağı, varys'i izledik ve okuduk niye benzer motivasyona sahip bir karakter daha izleyelim ki? Larys fiziksel olarak sıkıntılı bir kişiye tahtı geri kazandırarak, Kendini bir anlamda gerçekleştirerek, onu küçük gören tüm Westerostan bir anlamda intikam almış olacak. Tabii kendisi adına da yapacak başka hamlesi de yok adamın. Sonuçta Aemond köpek çekti kendisine. O yüzden Larys-Aegon olayı şimdilik iyi gidiyor diyebilirim.
Heleana'da maşallah ne 'rüyacı' imiş arkadaş. Yürek ağacına bağlanıyor, Daemon'la konuşuyor. Yeşilgörenlik felan da var galiba çok yetenekli kız, yarın gelsin three eyed raven olarak işe başlasın. Geleceği parlak baya, kanlıkuzgun halt etmiş yanında. Üç gözlü kuzgun demişken o 'muhteşem' animasyona hayran kalmamak elde değildi gerçekten geri sarıp sarıp izledim asdasadas. Ciddiyim bir tane petshopa gidip kargayı havaya atıp arkadan çekseydiniz daha güzel olurdu hem biz yine anlardık onun üç gözlü kuzgun olduğunu
. Senaristlerin Daenerys'i çıplak gösterme fırsatını nasıl kaçırdığını anlamadım, genelde bu tip fırsatları değerlendirirler. Emilia Clarke'ı ikna edemediler veya verecek paraları bitti herhalde çünkü malum cgı'ın halini gördük.
(koş rheana koş hemen sheepsteları sahiplenmen lazım yoksa senaristler nettles'i eklemek zorunda kalır)
Sonuç olarak gerçekten şu oyuncularla çok daha epik bir yapım ortaya çıkabilecek iken sağolsun senaristler harcamayı başardılar. Halbuki HOTD'un genel olarak oyuncuları cidden GOT'a göre çok daha iyi özellikle Stark çocukları ve Emilia Clarke sezonlar ilerledikçe feci sırıtmaya başlamıştı. Halbuki burada Tom olsun Ewan olsun kendisini izletiyor. Zaten Matt Smith'ten felan bahsetmeye gerek bile yok bence.
House of dragon'a başladık devam ederim de. Dunk Egg ve diğer çıkacak dizileri izlemeyi düşünmüyorum, iyi olma imkanları yok aynı tas aynı hamam. İlk bölümler iyi gider sonra başlarlar saçmalamaya. İyi bir ASOIAF yapımı hiçbir zaman olmayacak bence.