|
Post by YeniAy_Ottoman on Jul 14, 2024 20:13:03 GMT
Burada 5. bölümü izleyenler yorum yapabilir. Spoiler içereceği için izlememiş olanlar devam etmesin.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Jul 17, 2024 8:14:39 GMT
Daemon'un malum sahnesini görünce aklımdan bir sürü olası ihtimal geçti. Rhaenyra diye düşündüm, tipi alakasız olmasına rağmen Nettles mi acaba dedim, en son Aemma herhalde dedim daha orada sinir oldum açıkçası sonra annesi olduğunu görünce ilkinde yine yanlış okuduğumu felan düşündüm veya çeviri hatası olabilir felan diye de aklımdan geçti ama sonra rezillik olduğu ortaya çıktı. Olay veya bölüm üzerinde ekstra konuşmanın aslında bir manası yok, Zaten videonda yeterince gömmüşsün tekrara lüzum yok.
Benim artık anladığım şu, günümüzde çekilen büyük projelerin hepsi buna dönüşecek. Diziler filmler artık birer propaganda karnavalına dönüşmüş durumda. Normalde bir yapımın istesek de istemesek de politik vb mesaj taşıması beklenen bir şey ama bu durum günümüz de artık mesaj taşıma vasfının çok ötesine geçti, dizinin konusu, kurgusu kaynak materyal ile ilişkisi tamamen o ideolojik propagandaya göre eğilip bükülüyor veya tamamen koparılıyor. Gün sonunda bize grotesk bir şey izletiliyor. Bu artık yeni normal olmuş.
Yarın öbür gün Hedge Knight izleyeceğiz orda da aynı saçmalıklar olacak. Dunk ile Egg arasında yaparlar malum bir ilişki millete izletirler. Game Of Thrones'un ilk sezonlarının güzel olmasının tek sebebi o yıllarda bu saçmalıkların bu kadar yaygın olmaması idi başka bir sebebi yok bence.
HBO dizilerini daha doğrusu genel görsel medyayı bir kenara bırakırsak benim asıl anlamadığım GRRM bunları görmesine rağmen neden hala HBO ile anlaşma yapıp, yazılı eserlerinin bu şekilde kullanımına izin veriyor? Umarım basitçe finansal kazanç vs elde etmek felandır amacı. Yoksa artık ufaktan Martin'in de kafa yapısının değiştiğini düşünmeye başlamak mı lazım emin değilim. Kitapları da aynı SJW politik doğruculuk gibi mesaj verme amacıyla felan mı yazmaya karar verdi nabtı bu adam ?
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Jul 21, 2024 11:01:41 GMT
Doğrusunu söylemek gerekirse Martin'in amacının finansal olmaktan ziyade çoğu yazar gibi oluşturduğu evreni, beyaz perdede canlı kanlı görmek olduğunu düşünüyorum. Bir ihtimal "belki bu sefer farklı olur," düşüncesiyle de HBO ile anlaşmaya devam ediyor yahut "onları göreyim de bana yeter, zaten kitaplarım var, resmi bilgi orada," psikolojisi ile de devam ediyor olabilir. Bir hayran var, yapımcıların farklı olmasına çok bel bağlıyor; "x dizisini başka yapımcı üstlenecek, daha iyi olabilir," düşüncesinde. Martin de böyle olabilir, ne diyebilirim... günün sonunda elimizde kötü bir yapım var ve bu gidişle diğerlerinde de aynısı olacak. Bu woke kültürü, ciddi anlamda Batı sinema/tv sektörünü esir almış maalesef, ağız tadıyla zevkli bir şey izleyemiyoruz.
Beterböcek 2 geliyor misal... çocukluğumun en sevdiğim filmlerinden ama aynı olacak mı? Bu kültürün etkisini görecek miyiz? Yazık edecekler mi? Bunları düşünmek yetiyor zaten ağız tadının kaçmasına.
|
|