|
Post by YeniAy_Ottoman on Jun 30, 2024 16:06:24 GMT
Burada 3. bölümü izleyenler yorum yapabilir. Spoiler içereceği için izlememiş olanlar devam etmesin.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Jul 1, 2024 17:55:06 GMT
Bazı kişiler şey diyor ya 'game of thrones tadı havası yok' ben katiyyen katılmıyorum, şahsen son derece game of thrones tadı havası veriyor, 6-7-8. sezonlarında ki sinir olduğum anları tekrar hissetmeye başladım ben Senaristler şöyle trajikomik bir denklem kurmuş. 'Yeşilleri kötü, siyahları iyi göstermeliyiz ama SJW olduğumuz için kadınları da iyi, sağduyulu savaş karşıtı göstermemiz gerekiyor. Alicent ise yeşil ve kadın olduğu için sistem error veriyor tabii. O yanlış anlaşılma saçmalığını kim yazdıysa artık cidden küfür etmek gerekiyor. Ya tamam Alicent'i ekstra sağduyulu göstermeniz gerekiyor hadi anladık kabul ettim kitapla uyum olayını felan hadi geçelim, yahu kendi içinde de tutarsız Viserys sağlığında varisini ilan etmiş. Adam hasta yatağında zombi gibi yatarken velev ki Benim oğlan Aegon çıksın demiş olsun açıkça. Sağduyulu akıllı bir insanın hatta ortalama zekada birisinin bile şöyle demesi beklenir 'ya kral kendinde değil zihni bulanık bunu ciddiye almamamız lazım vs vs' İşin içine birde a song of ice and fire felan sokuyorlar böyle çok akıllıca bir şey yapmış gibi tam sinir olmalık zaten. Şurası tam bir çelişkiler yumağı kısacası sağduyulu akıllı savaş istemiyor ama ölen adamın sözüne güvenerek savaş çıkartıyor. Halbuki şöyle dünyanın en basit mantığını kurdurursun Alicent'e ' rheanyra kraliçe olursa, westeros atarkil bir yer malum lordlar erkeğin tahta çıkması gerektiğini düşünürse kraliçe de ya tahtını sağlamlaştırmak adına oğullarımı öldürürse, birde bunun varisi olacak olan çocuklar gayrimeşru, tahta gayrimeşru oğlan mı oturtucaz gelecekte' Alicent yine kötü gözükmez hatta haklı bile görülür, Bu durumda tam grrm tarzında ki ithilaflı temaya cuk diye oturur. Ama yok onun yerine yanlış anlaşılma koyalım daha iyi olur song and ice fire felan deriz millet gaza gelir üfff Şu kralın şehrine gizlice girip çıkma olayına da artık ayar olmaya başladım, Şehre gizlice girip kraliçenin dibine kadar gitmek, normal kapıdan girmekten daha kolay sanırım. Madem bu kadar kolay giriyorsunuz şu mysaria aemondun anadan üryan genelevlerde gezdiğini bilmiyor mu onu da öldürtse ya, hatta denk gelmişken Aegon'u da öldürtse veya larys haber alamıyor mu o da şehre giren rhaenyra'ı öldürtse pardon herkes sağduyulu idi o yüzden öldürmüyorlar. Lafı geçmişken şu Aemond'a don giydirip o kadının yanında basılması yerine tamamen çıplak şekilde gözümüze sokulmasının hikayeye katkısı nedir? Ciddiyim mantıklı şekilde olsa bir miktar siyah propagandası yapmalarına vs laf etmeyeceğim ama yaparken ellerine gözlerine bulaştırıyorlar. Normalde onlarında her ne kadar vasıfsız olduğunu düşünsem de siyahlara daha yakınım ama Artık yeşilleri tutmayı düşünüyorum, Aegon gözüme sempatik bile görünmeye başladı Daha çok abuk sabuk şey yazarım da gerek yok, Ne diyim şu oyunculuklara felan yazık yani.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Jul 7, 2024 19:51:29 GMT
Ben bunu nasıl düşünmedim. dawasdasdjasjsfjfjjsfjsdfsdf
O kadar haklısın ki! Yani Larys bilmiyor, Mysaria bilmiyor ama diğer yandan her şeyi biliyor vs. Gerçi Aemond, daha yeni başladı o kadına gitmeyi, bu sebeple bilemezdi.
Biz daha çok eleştiririz, kendi içinde tutarsız ve anlamsız gelişmeler devam ettiği sürece GoT'un gölgesi bile olamaz ama son sezonlarına yaraşır bir varis olabilir. Yarın bakalım ünlü karşılaşmayı nasıl yaptılar.
|
|