|
Post by YeniAy_Ottoman on May 29, 2024 12:33:55 GMT
Son blog yazısında GRRM, senaristleri eleştiri yağmuruna tuttu: "Birkaç yıl önce, Neil Gaiman ve ben New York'ta ikimiz de şehirdeyken ortak bir etkinlik düzenledik.
Çok eğlenceliydi, Neil ile olan etkinlikler her zaman olduğu gibi. Komik hikayeler anlattık, kitaplar ve çizgi romanlar hakkında konuştuk, SANDMAN ve WILD CARDS'tan ve konserlerdeki günlerden bahsettik... ve bazı ciddi konulara da değindik.
Mümkün olsa etkinliğin bir videosunu yüklemek isterdim ama böyle bir video olduğundan emin değilim. Biri bizi kaydettiyse bile, kaseti hiç görmedim. Ama oturumla ilgili en iyi haber VARIETY'den geldi.
Bunların hepsi 2022'de oldu ama o zamandan bu yana çok az şey değişti. Aksine, işler daha da kötüye gitti. Nereye baksanız, harika hikayeleri alıp “kendilerine mal etmeye” hevesli daha fazla senarist ve yapımcı var. Kaynak materyalin Stan Lee, Charles Dickens, Ian Fleming, Roald Dahl, Ursula K. Le Guin, J.R.R. Tolkien, Mark Twain, Raymond Chandler, Jane Austen ya da herhangi biri tarafından yazılmış olmasının bir önemi yok gibi görünüyor. Ne kadar büyük bir yazar olursa olsun, kitap ne kadar harika olursa olsun, her zaman daha iyisini yapabileceğini düşünen, hikayeyi alıp “geliştirmeye” hevesli biri varmış gibi görünüyor. “Kitap kitaptır, film filmdir,” derler size, sanki çok derin bir şey söylüyorlarmış gibi. Sonra da hikayeyi kendilerine mal ederler.
Ama asla daha iyisini yapmazlar. Binde dokuz yüz doksan dokuz kere daha kötü hale getirirler.
Yine de arada bir, gerçekten iyi bir kitabın gerçekten iyi bir uyarlamasıyla karşılaşıyoruz ve bu gerçekleştiğinde alkışı hak ediyor..."
|
|
|
Post by A Man Without Honor on May 30, 2024 19:24:14 GMT
'Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla' tadında bir yazı olmuş, GRRM D&D ikilisine iyi sallamış. Muhtemelen HBO ile projeler var diye GOT rezaletine doğrudan girmiyor ama ağzını açsa iyi saydıracak gibi geliyor . Onun dışında HOTD'un çıkış vaktine yakın bunları söylemesi de ilginç geldi. Acaba orda da benzer sorunlar mı baş gösterdi? Zaten bazı problemler var diye duyumlar geliyor ama iyice suyu çıkmış olabilir.
|
|
|
Post by punpun on May 30, 2024 21:28:53 GMT
yazının zamanlaması garip gerçekten. harbi hotd ile alakalı bir eleştiriyse sıkıntı
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on May 31, 2024 20:38:13 GMT
'Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla' tadında bir yazı olmuş, GRRM D&D ikilisine iyi sallamış. Muhtemelen HBO ile projeler var diye GOT rezaletine doğrudan girmiyor ama ağzını açsa iyi saydıracak gibi geliyor . Onun dışında HOTD'un çıkış vaktine yakın bunları söylemesi de ilginç geldi. Acaba orda da benzer sorunlar mı baş gösterdi? Zaten bazı problemler var diye duyumlar geliyor ama iyice suyu çıkmış olabilir. punpunAçıkçası HotD meselesinden emin değilim zira son açıklamaları, genel olarak olumlu yöndeydi. Belki bir iki sorun yaşamıştır ve bu açıklama ile Ryan ve ekibine uyarı göndermiştir, çizgiyi geçmeyin kitaba sadık kalın diye... Miquel ayrılmıştı, nedenini bilen var mı? Açıkçası ben dizi söylentilerini takip etmiyorum, nedir bu sorunlar?
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Jun 7, 2024 21:14:34 GMT
'Kızım sana söylüyorum, gelinim sen anla' tadında bir yazı olmuş, GRRM D&D ikilisine iyi sallamış. Muhtemelen HBO ile projeler var diye GOT rezaletine doğrudan girmiyor ama ağzını açsa iyi saydıracak gibi geliyor . Onun dışında HOTD'un çıkış vaktine yakın bunları söylemesi de ilginç geldi. Acaba orda da benzer sorunlar mı baş gösterdi? Zaten bazı problemler var diye duyumlar geliyor ama iyice suyu çıkmış olabilir. punpun Açıkçası HotD meselesinden emin değilim zira son açıklamaları, genel olarak olumlu yöndeydi. Belki bir iki sorun yaşamıştır ve bu açıklama ile Ryan ve ekibine uyarı göndermiştir, çizgiyi geçmeyin kitaba sadık kalın diye... Miquel ayrılmıştı, nedenini bilen var mı? Açıkçası ben dizi söylentilerini takip etmiyorum, nedir bu sorunlar? Benimde bildiklerim nispeten eskide olanlar Sarah Hess vs olayları yakın zaman da bazı haberler felan dönmüştü ama pek ayrıntı verilmiyor tabii.
|
|