|
Post by YeniAy_Ottoman on Oct 25, 2023 8:23:53 GMT
GRRM'in yazar meslektaşı Cassandra Clare ile yaptığı söyleşide #KışRüzgârları ile ilgili bir açıklaması var.
Clare, yeni kitabının 2025 Mart ayında çıkacağını söylediğinde GRRM gülerek; "Gerçekten iç karartıcı olan şey şu ki bu hala Kış Rüzgârlarını yenebilir, kim bilir," dedi. Ayrıca şunu da ekledi: "Çalışıyorum. Bildiğimiz gibi Kış Rüzgârları'nı 12 yıl geciktirdim. Bunu açıkça söyleyeceğim, bu konuda beni rahatsız etmenize gerek yok." Video
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Oct 25, 2023 16:00:16 GMT
2025 yılında çıkacak kitap için 'kış rüzgarlarından önce çıkabilir' tarzında bir espri yapıyorsa Martin'in kafasında ki çıkış tarihinin 2024-2025 olduğunu anlıyoruz. Sona yaklaştık gibime geliyor, Martin çıkış tarihi hakkında adam akıllı net tarih vermediği için insanlar kızıyor ama daha önce bu çıkış tarihlerinden dolayı ağzı pek çok kez yandığı için son noktayı koyana kadar ihtiyaten çıkış tarihi hakkında konuşmayacağını düşünüyorum. Bu sebepten ötürü kitabın duyurulması ve çıkışı arasında epey kısa zaman olacaktır. Yani bir sabah uyanıp malum haberi şak diye alacağız muhtemelen gerçi önce sızıntı gelir. Kitap editöre gitti, yayınevine gitti vs vs şeklinde
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Oct 25, 2023 17:11:23 GMT
2025 yılında çıkacak kitap için 'kış rüzgarlarından önce çıkabilir' tarzında bir espri yapıyorsa Martin'in kafasında ki çıkış tarihinin 2024-2025 olduğunu anlıyoruz. Sona yaklaştık gibime geliyor, Martin çıkış tarihi hakkında adam akıllı net tarih vermediği için insanlar kızıyor ama daha önce bu çıkış tarihlerinden dolayı ağzı pek çok kez yandığı için son noktayı koyana kadar ihtiyaten çıkış tarihi hakkında konuşmayacağını düşünüyorum. Bu sebepten ötürü kitabın duyurulması ve çıkışı arasında epey kısa zaman olacaktır. Yani bir sabah uyanıp malum haberi şak diye alacağız muhtemelen gerçi önce sızıntı gelir. Kitap editöre gitti, yayınevine gitti vs vs şeklinde İnşallah 2024 yılında alırız artık haberi. Ertaç abi, yıl sonunda güzel haberi alabileceğimizi ima etse de Allah var yani, çok güvenilir bir kaynak olduğunu iddia edemem fakat yaverlerle olan iletişimden bir şeyler öğrendi ise aktarmış da olabilir. Yani onların temennisi gibi daha çok, bilemiyorum.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Oct 25, 2023 18:42:39 GMT
Gelecek inşallah ya bardağa dolu tarafından bakalım. Birde şu var ki Martin kitabın %75'ni bitirdiğini geriye 400-500 sayfa kaldığını yazmıştı. Düz hesapla %25'i 400-500 ise tamamı 1600-2000 sayfa civarına denk geliyor. Yani aslında önce ki kitapları ortalama 1000 sayfa olarak baz alırsak, elimize 2 kitaplık bir materyal gelecek olabilir. Dans ve Ziyafet kitaplarının ayrı ayrı değil de aynı anda tek kitap olarak 2011'de çıkması gibi düşünebiliriz, öyle olsaydı iki kitap arası süre 11 yıl olacaktı ki şu an ki süreye denk geliyor. Tabii bu %75 olayından bahsetmek istediği şey sayfa sayısından ziyade kitap da anlatmak istediği hikayenin %75'ini tamamladım demek de olabilir.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Oct 26, 2023 12:04:16 GMT
Gelecek inşallah ya bardağa dolu tarafından bakalım. Birde şu var ki Martin kitabın %75'ni bitirdiğini geriye 400-500 sayfa kaldığını yazmıştı. Düz hesapla %25'i 400-500 ise tamamı 1600-2000 sayfa civarına denk geliyor. Yani aslında önce ki kitapları ortalama 1000 sayfa olarak baz alırsak, elimize 2 kitaplık bir materyal gelecek olabilir. Dans ve Ziyafet kitaplarının ayrı ayrı değil de aynı anda tek kitap olarak 2011'de çıkması gibi düşünebiliriz, öyle olsaydı iki kitap arası süre 11 yıl olacaktı ki şu an ki süreye denk geliyor. Tabii bu %75 olayından bahsetmek istediği şey sayfa sayısından ziyade kitap da anlatmak istediği hikayenin %75'ini tamamladım demek de olabilir. Martin, el yazısıyla yazıyor. Bahsi geçen sayfa sayısı aslında o, yani 1600-2000 el yazması... tabi bunu A5'e geçirince kaç sayfa olacak göreceğiz. Olağan şartlarda kitap sayfasına indirince artış oluyor ama el yazısı olduğu için temize geçtiğinde gerçekte kaç sayfaya gelir Allah bilir ama evet, her şekilde şu ana kadar ki en kalın kitap olacak inşallah.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Oct 26, 2023 19:10:23 GMT
En son ki iki kitap Essos ve Westeros olarak ikiye bölünmüştü. Rüzgarlar Ejderhaların Dansının Devamı olduğu kadar Kargaların da devamı olduğundan epey bir POV olacak. Tamam bir kısmı buluşmalardan ötürü tek kişinin bakışından olacak, bir kısmı ölecek vs ama yine de çok fazla POV var. Büyük beşlinin yanı sıra Jaime, Cersei, Sam gibi de hatrı sayılır derecede yer kaplayacak karakterler var. Aeron, Hotah, Greyjoy kardeşler, Arianne vs nispeten kısa olsa da toplayınca yer kaplayacak bakış açıları da var. Epey kalın olacağı kesin gibi bence ve ciddi bir POV katliamı yapacak galiba Martin Greyjoylar çok mesela Vic adaya veda edecek gibi hem ona ihtiyaç da yok, bir sürü meereen pov'u var
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Oct 27, 2023 12:46:51 GMT
Martin zaten 9'a indirmekten bahsediyordu, bu sebeple evet, çok fazla ölüm olacak ki bunu da ifade etmişti. Doya doya okuruz inşallah... bir çıksın da... Bu herif yazmadan 3. Dünya Savaşı çıkmaz inşallah.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Oct 27, 2023 22:45:08 GMT
Bir süre önce olsa, o kadar da değil diye düşünürdüm ama artık inşallah diyorum ben de. Çok kötü şeyler yaşanıyor ve ilerisi de karanlık gibi duruyor. Allah sonumuzu hayır etsin.
|
|