|
Post by YeniAy_Ottoman on Sept 16, 2023 8:15:13 GMT
Kan ve Peynir olayını bizzat Daemon organize edecekmiş, şehre sızıp. Haber kaynağı için tıklayın. En çok beklenen sahnelerden biriydi ve görünüşe göre bu konuda minik bir değişiklik yapmışlar. Beyaz Solucan, Daemon'ın emriyle bu işi organize ediyordu kitapta fakat neden doğrudan Daemon bizzat ilgileniyor, çok emin değilim. Açıkçası bunun altında da woke kültürü olduğunu düşünmeden edemedim. Genel olarak ilk sezonda iki taraf arasında bir denge oluşturmaya; iki tarafın da iyi kötü yönlerini göstermeye çabaladıklarını düşünsem de bilhassa kadınların (Rhae ve Alicen) "sistemin kurbanı" olduğu algısı alttan alta işlendiğini de görebiliriz. Oysa kitaplarda ikisi de şirret iken dizide neredeyse kanatsız melek gibiler. Bir tek Alcient, olayların çıkmasında biraz çıban başıymış gibi bir tık öne atılsa da onun arkasında da gerçekte babasının verdiği gaz/kızın yüreğine "çocukları üstünden" saldığı korku vardı. Bir de tam barış yapmışlardı ki kehanetin Alicent tarafından yanlış anlaşılmasıyla bütün savaş, yanlış anlaşılmalar ve iletişimsizlik üstüne çıkmış gibi oldu. Oysa kitapta hırs en başat sebepti. GoT evreninin havasına kesinlikle ters bir şey bu yaptıkları. Haliyle bu önemli sahnedeki minik değişiklik de benzer bir yaklaşıma sahip gibi. Yine kadınlar kötü gözükmesin de ağzımızın tadı bozulmasın Ali Rıza Efendi, olayı var gibi. Gerçi zaten çocuklara çok değer verir şekilde gösterilip de nasıl bu işi bu kadına yaptıracaklar diye düşünmüştüm (ilk bölümlerde çocukları lanet gibi bir şey görüp, kendini kısırlaştırdığını ima etmesi de ayrı çelişki tabi). Her ne kadar Martin, senaryoya müdahale etti dense de bu önemli anın da rahatsız edici değişikliklere uğramış olma ihtimali düşüncesi kafamın içinde dolanıyor. Gerçi olumlu bir noktası da var. 10 yıllık atlama süresinde Daemon'ın 180 derece değiştirip, hırslarından arınıp etkiye sütlüye bulaşmak istemeyen iyi adam gibi işledikleri düşünülür ise sonunda gerçek Daemon'ı görebileceğiz gibi... çünkü Daemon, masum çocuklara dahi kıyabilecek gaddarlıkta biridir. En azından bir daha Rhae'yi boğazladığında millet, "ama o iyi biriydi, Rae'ye öyle yapmaz!" diye şok geçirmez.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Sept 19, 2023 10:59:24 GMT
Matt Smith'e daha fazla yer vermek istedikleri için de olabilir. Adam oyunculuğu ile epey öne çıktı. Daemon karakterinin seyirsel zevki var. Birde diziler de bir karakterin özelliklerini fiil üzerinden anlatmak zorunda kalıyor olabilirler. Dizilerin hikaye anlatma matematiği kitaplara göre farklı olduğundan Daemon'un gaddarlığını doğrudan seyirciye eylemin içine sokarak daha vurucu hale getirebilirler. Game Of Thrones adlı dizimsi yapımda Stannis'in surlara bizzat saldırmasının onun kararlılığını anlatmak için bir yoldu (martin bu sahneye itiraz etmiş kralın saldırı da ne işi var bari miğfer giydirin yauv demiş ). Kitaplarda bunu yerine Stannis'in geçmişte yaptığı şeylerle yazar bunu daha rahat verebiliyor ama perde üzerinde bunu sürekli diğer karakterlere geçmişi anlattırmak şeklinde yapmak pek işlevsel olmayabilir. Yine de bence karakterleri sürekli aksiyona sokmak hayati tehlike anlamına geldiği için zırt pırt kurtuldukları imajıyla beraber o realizme de hasar veriyor. Tabii Woke kültürü etkili büyük ihtimalle, eğer birde rhae'ye bu olay sonrasında daemon'a aşırı derecede sert tepki verirse işte o zaman ' ahanda woke' diyebiliriz bence . Yani ne diyeyim yine biz xy'leri işleri işte çocuk kesiyoz savaş başlatıyoz bütün kötü olan ne varsa bizden tezahür ediyor. Yine topluca özür dileyelim bari xy'ler olarak, hatta ben daha fazla xy olmaya katlanamıyorum nerde ameliyathane xx olak kurtulak asdasdasd
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Sept 26, 2023 10:10:15 GMT
Daemon - bana göre- zaten seriyi taşıyan kişi, başrol. Bir sürü sahnesi halihazırda var, bu ek kısım çok ihtiyaç değildi eğer amaç o ise. Daemon, karısının kafasına taşı çaktığında ne bok olduğu belliydi de sonrasında "iyi aile babası," imajı çizmeye çalışmasalardı, o gazla giderdi. Merak ediyorum Martin mi yaptı bu değişikliği, sırf bu dengeyi oturtamadıkları için. Ayyyy kesin Rhae tepki verecek... Si XY'ler neden hayattasınız olum? Trans kadına dönüşün, kurtulun bu zulümden.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Oct 1, 2023 10:04:36 GMT
O imajı izleyiciler de hemen edindi halbuki dediğin gibi ilk karısına yaptıklarından sonra belliydi. Martin'in çok fazla müdahale edebildiğini sanmıyorum ya, edebilseydi başka kısımlara da ederdi gibime geliyor. İlla trans kadına dönüşmemiz mi lazım ya, kendimi kadın hissediyorum ben o halde kadınım
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Oct 6, 2023 7:56:18 GMT
O imajı izleyiciler de hemen edindi halbuki dediğin gibi ilk karısına yaptıklarından sonra belliydi. Martin'in çok fazla müdahale edebildiğini sanmıyorum ya, edebilseydi başka kısımlara da ederdi gibime geliyor. İlla trans kadına dönüşmemiz mi lazım ya, kendimi kadın hissediyorum ben o halde kadınım Ben de çok müdahale edebileceğini sanmıyorum, zaten gücü olmadığını söylemişti de bunlar DD'nin aksine daha bir kıymet veriyor gibiler, ondan.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Oct 6, 2023 10:05:35 GMT
O imajı izleyiciler de hemen edindi halbuki dediğin gibi ilk karısına yaptıklarından sonra belliydi. Martin'in çok fazla müdahale edebildiğini sanmıyorum ya, edebilseydi başka kısımlara da ederdi gibime geliyor. İlla trans kadına dönüşmemiz mi lazım ya, kendimi kadın hissediyorum ben o halde kadınım Ben de çok müdahale edebileceğini sanmıyorum, zaten gücü olmadığını söylemişti de bunlar DD'nin aksine daha bir kıymet veriyor gibiler, ondan. Kıymet vermeyince olanlar malum valla, artık önlerinde örnek de var. Sonra vay niye bana laf ediyor bu kitapçılar olmasın . Birde hikaye daha derli toplu ya artık batırmazlar diye düşünüyorum, gerçi bir tane yazar abla vardı, rhaneys insanları öldürürken yeşillere niye dokunmadı diye soranlara "siviller sayılmaz" diye akla ziyan bir açıklama getirmişti. O yazar varsa biraz korkmak lazım
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Oct 6, 2023 19:55:50 GMT
Ben de çok müdahale edebileceğini sanmıyorum, zaten gücü olmadığını söylemişti de bunlar DD'nin aksine daha bir kıymet veriyor gibiler, ondan. Kıymet vermeyince olanlar malum valla, artık önlerinde örnek de var. Sonra vay niye bana laf ediyor bu kitapçılar olmasın . Birde hikaye daha derli toplu ya artık batırmazlar diye düşünüyorum, gerçi bir tane yazar abla vardı, rhaneys insanları öldürürken yeşillere niye dokunmadı diye soranlara "siviller sayılmaz" diye akla ziyan bir açıklama getirmişti. O yazar varsa biraz korkmak lazım O yazar maalesef var ve anladığım kadarıyla senaryo ekibinin başı kendisi. Ejderhaya kafa attırarak çıkması da ayrı bir olay. Kitapçılar her şekilde laf çakacak, bundan kaçış yok da bariz eleştirecek daha az şey olsun. Çok basit saçma sapan hatalar ve beceriksizlikler yaptılar maalesef.
|
|