|
Post by YeniAy_Ottoman on Oct 16, 2022 10:17:32 GMT
Burada 9. bölümü izleyenler yorum yapabilir. Spoiler içereceği için izlememiş olanlar devam etmesin.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Oct 17, 2022 15:46:05 GMT
Bölümde Alicent ve Otto arasında geçen mücadele niye vardı? Kaçırdığım bir nokta felan mı var da ondan ötürü anlamadım acaba ? Yani Aegon'u Alicent bulup finalde tahta oturtmak istemiyor mu hatta bunu gereksizce uzatılan 'kralın son isteği bu' diye diye gözümüze soktular, Aynı şekilde Otto'da torununu tahta oturtmak istiyor 'Aegonu yönetmeye hazırla' vs tarzında konuştu. Yani önce Alicent bulunca ne olacak Otto bulunca ne olacak arada ki fark nedir onu anlamadım ben Arryk-Erryk arasında ki ayrışmayı göstermek için felan mı koyuldu bu mücadele acaba ? Bu kısım kafama yatmadı pek açıkçası Şu Alicent'i neden bu kadar 'iyi niyetli' gibiymiş gösterme çabasında dizi anlamış değilim. Varisin hakkını alenen gasp ediyorsun sonra gidip 'viserys kızına zarar gelsin istemezdi' diyorsun. Viserys kızının kraliçe olmasını felanda istiyordu bilmem unuttun mu hani lordları felan çağırdı yemin ettirdi. Yani dizinin olayı erkeklere yıkıp 'bakın aslında kadınların suçu yok onlar mağdur ah yok mu şu erkekler' tarzında sjw'lik meselesi yüzünden senaryo zayıflıyor buralarda. Oğlunu tahta çıkardığında savaş çıkmasından başka ne bekliyorsun ki? Alicent'i bunu anlamayacak kadar aptal bir karaktere dönüştürmüş oluyorlar. Halbuki Rheanyra'nın çocuklarının gayrimeşruluğu üzerinden bir hak iddia edilmesi vs tarzı kurgu daha mantıklı olurdu onun yerine, 'Alicent çok iyi niyetli de viserys yüzünden oldu bak işte yine erkek yüzünden oldu' algı oturuyor. Halbuki biri çıkıp ' yahu kral çok hasta, adamın kafası bulanıyor böyle bir şey dese bile aklı yerinde olmadığı için dikkate almamak lazım sağlığında kızını varis ilan etti' dese yeşiller ne diyecek merak ediyorum. Halbuki onun yerine bu kehanet olayını avusturya macaristan velihatının vurulması gibi savaşı çıkartan son hamle olarak kullanmak daha mantıklı olurdu. Bardağı taşıran son damla ama sanki şimdi sırf bir yanlış anlaşılmadan iç savaş çıkmış gibi gözükecek Bölüm boyunca etraflıca düşününce en mantıklı kişinin Aegon olması ironik bir durumdu. Adam kendinin farkında yetersizim, babam beni istemezdi, sevmezdi vs şeklinde konuşuyor, bırakın beni gemiye atlayıp gideyim diyor. Zorla tahta oturttular. Annesine 'beni seviyor musun' diye sorunca 'sabahtan beri sen tahta otur diye yapmadığım kalmadı' minvali arka planda olmak üzere 'embesil' diyor ama Alicent çocuğunu ölüme ittirdiğinden habersiz. Aemond her ne kadar Aegon'a kıyasla daha yetkin gibi birisi dursa da 'vhagar bende, en iyi ben kılıç kullanıyorum' tarzı yaptığı kibirli konuşmalarla iyi bir kral olmak için saydıklarının yetmeyeceğinin farkında değil. Tek özelliği Aegon gibi kusurlarının açıkta olmaması, Aegon tevacüzcü bir pislik olsa da kifayetsiz birisi olduğunun farkında fakat Aemond bu farkındalığa sahip değil ki finalde onu Vhagar bile kurtaramayacak. Daeron gelse de izleyici de şöyle kaliteli bir yeşil oğlan görse Larys-Alicent sahnesine gelecek olursak, İlk başta Alicent ayakkabısını çıkartıp, ayaklarını sehpaya uzatınca bir dönem topuk dikeninden muzdarip olmuş saftirik bir vatandaş olarak 'sabahtan beri dandik orta çağ ayakkabısı ile koşuyor kadın amma ağrı çekiyordur kesin' derken çorapların çıkmasıyla birlikte işin rengi değişti tabii HBO yapımı izlediğimizi unutuyoruz orda da durmadı olay devam etti. İlk başta komik gelse de sonradan bunu milyonlarca insanın izlediğini ve benzer eğilimde olanların da ne kadar çok olduğunu düşününce rahatsız oldum açıkçası, tamam adam ayaklara baksın bize anlatmak istediğini anlatsın yapımcı daha fazlasına gerek yoktu bence Rhaneys'in Meleysle yeşillere ayar çekme sahnesi hem halkın ejderhalarla olan problemleri başlatması açısından hem de görsel açıdan anlamlı olsa da genel manada kafamı karıştıran bir sahneydi öyle bir konumdaydı ki bir iç savaşı 30 saniyede bitirebilirdi ve bu kadına 'viserys yerine sen kraliçe olmalıydın' tarzı bir övgüde vs bulunuldu. Yani yetenekli bir kraliçe olabilecek bu kadın sadece siyah olması hasebiyle değil, 4-5 cinayetle on binlerce ölümü ve torunlarına ve hanesine gelecek muhtemel zararları önleyebilecek bir fırsatı kaçırır mıydı? Sonuçta herkes biliyor ki bu taç giyme çok yüksek ihtimalle iç savaş çıkartacak. Tamam öldüreceği kişiler alelade kişiler değil. Hightowerlar, septon, kral muhafızları vs vs ama sonuçta 'bunlar haindi' tarzı bir argümanda krallığın çoğunda geçerli olabilirdi. Sahne gereksizdi denilebilir.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Oct 17, 2022 18:36:04 GMT
Bölümde Alicent ve Otto arasında geçen mücadele niye vardı? Kaçırdığım bir nokta felan mı var da ondan ötürü anlamadım acaba ? Şu sorunun cevabını aslında kendi yazdığın şu cümlede vermişsin. Olay tamamen bu. Otto öldürmesi için kışkırtacaktı, Alicent tersi yönde telkinde bulunmak için ilk ulaşmak istedi. Yani bir kadın olarak ben ve bazı bayan arkadaşlarım bile tepki veriyoruz buna. Kardeşim içine etmeyin işte. Hırslı, ben geçemezsem çocuklarım geçsin, ben yöneteyim kafasında kadın yok mu? Var! Düzgün kadın da var yamuk olan da erkeklerde olduğu gibi... sjw saçmalığı gereksiz yani! Rhaneys konusunda da sana katılıyorum sonuna kadar. Aemond'ım iyi kral olur mu bilmiyorum, görmek lazım ama biraz kibirli diye kötü kral olur, denmez ona bence. Resmen benim kafadasın, aklımdakileri yazmışsın. Bazen yazılarımı mı hacliyorsun diye düşünüyorum.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Oct 17, 2022 18:48:05 GMT
Bölümde Alicent ve Otto arasında geçen mücadele niye vardı? Kaçırdığım bir nokta felan mı var da ondan ötürü anlamadım acaba ? Şu sorunun cevabını aslında kendi yazdığın şu cümlede vermişsin. Olay tamamen bu. Otto öldürmesi için kışkırtacaktı, Alicent tersi yönde telkinde bulunmak için ilk ulaşmak istedi. Yani bir kadın olarak ben ve bazı bayan arkadaşlarım bile tepki veriyoruz buna. Kardeşim içine etmeyin işte. Hırslı, ben geçemezsem çocuklarım geçsin, ben yöneteyim kafasında kadın yok mu? Var! Düzgün kadın da var yamuk olan da erkeklerde olduğu gibi... sjw saçmalığı gereksiz yani! Rhaneys konusunda da sana katılıyorum sonuna kadar. Aemond'ım iyi kral olur mu bilmiyorum, görmek lazım ama biraz kibirli diye kötü kral olur, denmez ona bence. Resmen benim kafadasın, aklımdakileri yazmışsın. Bazen yazılarımı mı hacliyorsun diye düşünüyorum. Önümüzde ki bölümde Rhaenyra'da aynı Alicent gibi dolanır etrafta onu da Daemon gaza getirdi diye lanse ederler artık diye düşünmeden edemiyorum laf eden olursa da 'adam Daemon deli gibi hırslı' felan derler. Neyse HBO sağ olsun yine XY olduğumuzdan utandık böyle hatırlatılmasa sokağa çıkıp millete saldırıyorum, şimdi utandım biraz durayım bari sezon finalinde de özür dileyeceğiz Senin yazılarını çalıyorum ama sor niye çalıyorum çünkü ben bir XY'im bu tip şeyleri biz yaparız adssad
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Oct 18, 2022 18:57:23 GMT
Pis XY, dışarı çıkarmayacağız hiçbirinizi bu gidişle!
|
|