|
Post by YeniAy_Ottoman on Sept 25, 2022 10:56:59 GMT
Burada 6. bölümü izleyenler yorum yapabilir. Spoiler içereceği için izlememiş olanlar devam etmesin.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Sept 28, 2022 19:11:58 GMT
Baya bir gömdüm, şöyle düşünüyorum da alkışladığım kaç sahne var, hatırlamıyorum. Dizi bence kötüye gidiyor. Videonun son kısmında söylediklerimi yazayım buraya özet olarak.
Genel olarak yorumlarsam olumsuz eleştirimin bolluğundan da anlayacağınız gibi tatmin edici olmaktan çok uzaktı ve bu böyle devam ederse, daha eleştireceğim çok şey olacak gibi. Dizide hikaye devamlılığı kayboluyor, her şey hızlı şekilde gerçekleşmeye başladı; mantıklı gerekçeler üstüne olay inşasını geçtim bazılarında gerekçe bile öne sürme gereği duymamışlar. İhtişamlı ejderha sahneleri ve çatışmalarla ve şaşırtıcı skandallar ile ve evet, bol bol bel altı sahneleriyle hatta dizimizdeki siyah oyuncu ırkçı mesajlar aldı, dünya artık daha farklı daha çok çeşitliliğe yer verilmeli lafları ile işi kotarma girişiminde bulunabilirler ama bu, onları GoT’da olduğu gibi 10 sene götürmez ki son sezonlarda onlar da ağır eleştiri almış, işi batırmış ve rezalet bir miras bırakarak yapımcıları ortadan kaybolmuştur. Yani örnek alın işte, ortada dolanan bir sürü gay karakter, seks sahnesi falan tüm bu saydığımız sorunların üstünü örtmeye yetmiyor, günün sonunda yüzüne patlıyor. Bu kafayla giderlerse onların da sonu benzer olacaktır. Olması da gerekir kanımca.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Sept 28, 2022 19:35:54 GMT
Baya bir gömdüm, şöyle düşünüyorum da alkışladığım kaç sahne var, hatırlamıyorum. Dizi bence kötüye gidiyor. Videonun son kısmında söylediklerimi yazayım buraya özet olarak.
Genel olarak yorumlarsam olumsuz eleştirimin bolluğundan da anlayacağınız gibi tatmin edici olmaktan çok uzaktı ve bu böyle devam ederse, daha eleştireceğim çok şey olacak gibi. Dizide hikaye devamlılığı kayboluyor, her şey hızlı şekilde gerçekleşmeye başladı; mantıklı gerekçeler üstüne olay inşasını geçtim bazılarında gerekçe bile öne sürme gereği duymamışlar. İhtişamlı ejderha sahneleri ve çatışmalarla ve şaşırtıcı skandallar ile ve evet, bol bol bel altı sahneleriyle hatta dizimizdeki siyah oyuncu ırkçı mesajlar aldı, dünya artık daha farklı daha çok çeşitliliğe yer verilmeli lafları ile işi kotarma girişiminde bulunabilirler ama bu, onları GoT’da olduğu gibi 10 sene götürmez ki son sezonlarda onlar da ağır eleştiri almış, işi batırmış ve rezalet bir miras bırakarak yapımcıları ortadan kaybolmuştur. Yani örnek alın işte, ortada dolanan bir sürü gay karakter, seks sahnesi falan tüm bu saydığımız sorunların üstünü örtmeye yetmiyor, günün sonunda yüzüne patlıyor. Bu kafayla giderlerse onların da sonu benzer olacaktır. Olması da gerekir kanımca. Diziyi zaten 3-4 sezonluk planlamışlar, Hızlıca atlayıp direk dansa gelelim diye düşünüyorlar. Tabakhaneye bilmem ne yetiştirme peşindeler sanırım. Strong meselesini 'Lorys var işte littlefinger gibi adam o yeter neymiş Harwin, Lyonel felan' diyerek kapattılar. Halbuki kesinlikle bu adamın prensesle yakınlaşmasını felan görmemiz lazımdı. Çok gereksiz bir hız var niye böyle yapılıyor anlamış değilim. İzleyici kitlesi felan da olacağı belliydi. 10 yıl fazla oldu.Hiç değilse bölüm bölüm ikişer üçer yıl gitseler her şey daha oturaklı olurdu. Düğünde ki absürt şeyleri 'nasılsa 10 yıl atlayacaz yediririz' diye düşünerek eklemişler sanırım.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Oct 2, 2022 16:41:44 GMT
Yani ilk yarıyı 6-7 bölüm yaparak, ilk yılı 12 bölüm ile kapatabilirlerdi, ne var ki bunda? Senaryoyu yazarken sorunları gayet net görmüş olmaları gerekir. Sonra eleştirince de "diziden nefret ediyorsun" diyerek, tepki koyanlar oluyor bana. Yahu nefret ederim etmem, sen söylediklerim yanlış mı doğru mu onu de, hele. Kitapları bilmiyorsan Harwin sürpriz yumurtası nereden çıktı, onu kendine açıklayabildin mi? Yahut Cole meselesini? Millet kafasından Cole olayı için kurgu yazmış resmen. Dizide gördük mü? Bahsi geçti mi? Hayır, o halde kurgu yazmayın. Boşluklar benim hayal gücüme bırakılacaksa da benim diziyi izlememe gerek yok, dizinin çekilmesi de lazım değil.
|
|