|
Post by YeniAy_Ottoman on Sept 19, 2022 20:47:36 GMT
Burada 5. bölümü izleyenler yorum yapabilir. Spoiler içereceği için izlememiş olanlar devam etmesin.
Kaba bir fikir belirteyim; kurguda en çok zayıflık bulduğum, mantıksız bulduğum, eleştirdiğim bölüm oldu. Şu ana kadar son iki bölüm beni pek tatmin etmedi. Zaman atlaması, bundan sonra bir sorun olacağa benziyor, bilhassa Harwin konusunda kitapları bilmeyen izleyiciler için kopukluk olacak, oysa ilk beş bölümde hepsinin altyapısı yapılmalıydı ama tık yoktu.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Sept 19, 2022 22:36:53 GMT
Vurucu, etkileyici bölüm yapalım derken olayın içine mantık hataları giriyor işte. Aklıma gelen ilk şeyleri yazacak olursam, koskoca kralın, varisinin tek bir gemiyle akıntıtaşına gitmesi felan küçük ama amatör hataları oluyor. İki tane korsan gemisi denk gelse ne olacak veya fırtına dolayısıyla gemi hasar vs alsa daha bir çok şey sayılabilir. Düğün sahnesinde olan şeylerin en büyük müsebbibi 'game of thrones' adı verilen diziye gönderme yapma amacıdır. 'bakın her düğün potansiyel bir kızıl ve mor düğündür ona göre izleyin heee' havası yapacaklar ya Sanki Westeros düğünleri sürekli Dothraki düğünleri gibi oluyor.
Düğünden devam edecek olursak lonmouth'un cole'a laf çarpması felanda bana GoT'Da Jaime'nin Loras'a Cersei üzerinden, Cersei'nin de Brienne'ye Jaime üzerinden laf çarpmasını hatırlattı. Muhtemelen 'gönderme yapak' mantığı ile koyulmuş sahneydi. Şimdi gelelim Cole'un cinayet sahnesine gereksizdi tamamen şimdi nasıl kurtaracaklar merak ediyorum bu adamı sonuçta kraliyet düğününü dotharki düğününe çevirdi adam Halbuki yanlış hatırlamıyorsam Lonmouth kitapta turnuva'da Cole'un başına vurması sonucu ölüyordu. Aynı senaryo buraya da uyarlanabilirdi atlı mızrak müsabakasında felan cole türlü hilelere başvurarak(kurada hile yapmak vs) adamı öldürseydi daha mantıklı olurdu. Yine bize cole'un intikam aldığını gösterebilirlerdi. Şimdi Alicent kurtaracak herhalde (cole, lonmouth beni taciz etti ondan daldım diyecek herhalde) Cole'u gerçi adam elini kolunu sallaya sallaya çıktı ve westeros üzerinde ki ilk harakiri işlemini gerçekleştirerek tarihe geçecekti ki Haseki Alicent Sultan onu kurtardı.
Tam 'post quick reply' tuşuna basacaktım ki en son sahneyi hatırladım. Yahu kral muhafızınız damadın kortejinde gelen konuğu barbar gibi katletmiş. 5 dakika sonra nikah kıyıyorsunuz hem de aynı salonda adamın kanı beyin parçaları felan yerde birisi gelip bir kova su dökeydi bari ama olmaz yönetmenimiz ön planda fare adamın kanını emiklerken arka planda düğün sahnesini gösterecek, çünkü bu şekilde bize mesaj verecek bizde 'vay be mesaja bak arkadaş' diyecez.
Kıssadan hisse mantık hataları bundan dolayı oluyor işte mesaj vermek, vurucu olmak, GoT'a gönderme yapmak, vs vs gibi şeyler mantığın önüne geçiyor, illaki bağlarız bir yere deniyor.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Sept 20, 2022 14:27:51 GMT
Vurucu, etkileyici bölüm yapalım derken olayın içine mantık hataları giriyor işte. Aklıma gelen ilk şeyleri yazacak olursam, koskoca kralın, varisinin tek bir gemiyle akıntıtaşına gitmesi felan küçük ama amatör hataları oluyor. İki tane korsan gemisi denk gelse ne olacak veya fırtına dolayısıyla gemi hasar vs alsa daha bir çok şey sayılabilir. Düğün sahnesinde olan şeylerin en büyük müsebbibi 'game of thrones' adı verilen diziye gönderme yapma amacıdır. 'bakın her düğün potansiyel bir kızıl ve mor düğündür ona göre izleyin heee' havası yapacaklar ya Sanki Westeros düğünleri sürekli Dothraki düğünleri gibi oluyor. Sen benim bölüm eleştirisi yazımı mı ele geçirdin, hayırdır? Birebir bahsettim bundan. sandkasndks Kral (ve önceki bölümde de varisi) tek gemiyle gel git yaptılar; korsan olsun (deniz neticede) fırtına olsun, sıfır önlem ama bir bakıyoruz Velaryon, düğüne gelirken tüm Driftmark'ı almış getirmiş, armada ile başkente yol alıyor. Koca kralın bir Velaryon kadar önemi yokmuş demek. Cole meselesinin patlaması da bana zayıf geldi zaten, oğlan teknik olarak taciz falan da etmedi; gel beraber çalışalım, koruyalım sırlarını yoksa bizim de kelle gider, dedi. He birbirimizin sırrını biliyoruz da, ona göre... mesajına kıl oldu ise, o başka ama bu sebeple adam öldürülmez öfke patlamasıyla. Yani bit yavrusu gibi gevşek gevşek hareket etse, neyse. Eksik oldu, bence Harwin olayını sokmaları gerekiyordu Cole'un kopuşu için. Sonraki bölüm fragmanına göre bakarsak Laena ve Daemon evlenmiş de olacak, bu durumda Braavos Lordu oğlu sahnesi olmayacak mı? Silip attılar mı? Bir sürü kopukluk...
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Sept 20, 2022 19:43:11 GMT
Sen benim bölüm eleştirisi yazımı mı ele geçirdin, hayırdır? Birebir bahsettim bundan. sandkasndks Kral (ve önceki bölümde de varisi) tek gemiyle gel git yaptılar; korsan olsun (deniz neticede) fırtına olsun, sıfır önlem ama bir bakıyoruz Velaryon, düğüne gelirken tüm Driftmark'ı almış getirmiş, armada ile başkente yol alıyor. Koca kralın bir Velaryon kadar önemi yokmuş demek. Cole meselesinin patlaması da bana zayıf geldi zaten, oğlan teknik olarak taciz falan da etmedi; gel beraber çalışalım, koruyalım sırlarını yoksa bizim de kelle gider, dedi. He birbirimizin sırrını biliyoruz da, ona göre... mesajına kıl oldu ise, o başka ama bu sebeple adam öldürülmez öfke patlamasıyla. Yani bit yavrusu gibi gevşek gevşek hareket etse, neyse. Eksik oldu, bence Harwin olayını sokmaları gerekiyordu Cole'un kopuşu için. Sonraki bölüm fragmanına göre bakarsak Laena ve Daemon evlenmiş de olacak, bu durumda Braavos Lordu oğlu sahnesi olmayacak mı? Silip attılar mı? Bir sürü kopukluk... Senin kadar olmasa da bizde kendi çapımızda bir şeyleri fark ediyoruz ya 50 dakikalık video çıkıyor senden kalem kağıtla not alarak mı izliyorsun ? Viserys krallık ekonomisini düşünüyor. 'Alt tarafı bir oğlan istemeye gidiyoruz bu kadar masrafa gerek yok, hem gemiler çok yakıyor' demiş herhalde aksi bir açıklama düşünemiyorum bu konu için. Valeryon müsrif bir herif demek ki Cole olayında daha çok açık bulunur. Adamın üzerine çıkmış, suratı dağılana kadar vuruyor, kimsede 'manyak mısın birader sen ne yapıyorsun' diyerek üstünden almaya çalışmıyor. Öyle izliyorlar.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Sept 21, 2022 18:24:10 GMT
Sen benim bölüm eleştirisi yazımı mı ele geçirdin, hayırdır? Birebir bahsettim bundan. sandkasndks Kral (ve önceki bölümde de varisi) tek gemiyle gel git yaptılar; korsan olsun (deniz neticede) fırtına olsun, sıfır önlem ama bir bakıyoruz Velaryon, düğüne gelirken tüm Driftmark'ı almış getirmiş, armada ile başkente yol alıyor. Koca kralın bir Velaryon kadar önemi yokmuş demek. Cole meselesinin patlaması da bana zayıf geldi zaten, oğlan teknik olarak taciz falan da etmedi; gel beraber çalışalım, koruyalım sırlarını yoksa bizim de kelle gider, dedi. He birbirimizin sırrını biliyoruz da, ona göre... mesajına kıl oldu ise, o başka ama bu sebeple adam öldürülmez öfke patlamasıyla. Yani bit yavrusu gibi gevşek gevşek hareket etse, neyse. Eksik oldu, bence Harwin olayını sokmaları gerekiyordu Cole'un kopuşu için. Sonraki bölüm fragmanına göre bakarsak Laena ve Daemon evlenmiş de olacak, bu durumda Braavos Lordu oğlu sahnesi olmayacak mı? Silip attılar mı? Bir sürü kopukluk... Senin kadar olmasa da bizde kendi çapımızda bir şeyleri fark ediyoruz ya 50 dakikalık video çıkıyor senden kalem kağıtla not alarak mı izliyorsun ? Viserys krallık ekonomisini düşünüyor. 'Alt tarafı bir oğlan istemeye gidiyoruz bu kadar masrafa gerek yok, hem gemiler çok yakıyor' demiş herhalde aksi bir açıklama düşünemiyorum bu konu için. Valeryon müsrif bir herif demek ki Cole olayında daha çok açık bulunur. Adamın üzerine çıkmış, suratı dağılana kadar vuruyor, kimsede 'manyak mısın birader sen ne yapıyorsun' diyerek üstünden almaya çalışmıyor. Öyle izliyorlar. O dayak sahnesi zaten... millet Amerika lisesi ergenleri gibi toplanmış "savaş savaş" dercesine sırıtıyor, izliyor. Ölünce "anammm topuklayak" diyerek, gittiler. Önce bir izliyorum, tazeyken başlıyorum, yazarken tekrar sahnelere şöyle bir bakıyorum, gözden kaçan bir şey var mı diye... Misal Daemon'ın dayak sahnesinde toz buz oluşu gözümden kaçmış, başkası dikkat çekince ekledim. Cidden Daemon nerede?
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Sept 23, 2022 19:35:14 GMT
O dayak sahnesi zaten... millet Amerika lisesi ergenleri gibi toplanmış "savaş savaş" dercesine sırıtıyor, izliyor. Ölünce "anammm topuklayak" diyerek, gittiler. Önce bir izliyorum, tazeyken başlıyorum, yazarken tekrar sahnelere şöyle bir bakıyorum, gözden kaçan bir şey var mı diye... Misal Daemon'ın dayak sahnesinde toz buz oluşu gözümden kaçmış, başkası dikkat çekince ekledim. Cidden Daemon nerede? Lisedeyken absürt sebeplerle ( meşhur yan baktın meselesi) üst sınıflarla kavgaya tutuşan sınıf arkadaşlarımın oluşturduğu hengame içinden aynı şekilde sıvışıp, toz olan birisi olarak Daemon'un kayboluşunu ben direkt fark ettim. Kendisini çok iyi anlıyorum. Muhtemelen yüksek bir yere çıkmış, 'Yiyin birbirinizi ete para vermeyin' edasıyla izliyordu
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Sept 25, 2022 10:55:14 GMT
Ha ha ha damdan düşenin halini damdan düşen anlar, diyorsun. Bunu sevdim, Daemon kaos sever aslında ve kaos çıkartır ama o kaosun merkezinde, ilgi odağı olmayı sever. Kaos çıkartıp, seyir zevkine çıkan Larys ve Serçeparmak. asmdasdma
|
|