|
Post by YeniAy_Ottoman on Sept 17, 2022 17:05:24 GMT
Ne düşünüyorsunuz? Alicent'e 4 çocuk sonrası, bu hastalığın bulaşmaması da garip çünkü daha ilk bölümden cüzzam yaraları çıkmaya başlamıştı. Yüksek şeker olsaydı daha mantıklı olurdu kanımca.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Sept 17, 2022 18:19:16 GMT
Başlığı görünce cüzzamın bulaşıcılığına baktım ve cüzzam bakterisinin üremesi yavaşmış. Bu yüzden bakteriyi kapan kişilerin %95'inde semptomların gelişmediği kaydedilmiş. Cüzzamlı kişiler aileleri ile yaşayıp, okula vs gidebiliyormuş. Bulaşıcılığı epey düşük yani.
Buna rağmen bu bilgiyi biz modern tıp sayesinde biliyoruz tabii orta çağ zamanlarında çok bulaşıcı olduğuna dair bir genel bir kanı olduğunu düşünürsek, Yüksek şeker hastalığı daha makul olurdu bence de.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Sept 17, 2022 18:25:15 GMT
Başlığı görünce cüzzamın bulaşıcılığına baktım ve cüzzam bakterisinin üremesi yavaşmış. Bu yüzden bakteriyi kapan kişilerin %95'inde semptomların gelişmediği kaydedilmiş. Cüzzamlı kişiler aileleri ile yaşayıp, okula vs gidebiliyormuş. Bulaşıcılığı epey düşük yani. Buna rağmen bu bilgiyi biz modern tıp sayesinde biliyoruz tabii orta çağ zamanlarında çok bulaşıcı olduğuna dair bir genel bir kanı olduğunu düşünürsek, Yüksek şeker hastalığı daha makul olurdu bence de. Ben de sonradan baktım, bir hastane sitesinde "uzun süreli temaslar bulaşıcı olabilir." yazmış.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Sept 17, 2022 19:12:23 GMT
'Uzun süreli yakın fiziksel temas gereklidir' denmiş, zaten son bölümde Alicent kralın yanına gitmek konusunda pek istekli değildi. Birde adam hizmetçi ile haber yolluyordu. Demek ki ayrı odalarda kalıyorlar. Bu çifti 'uzun süreli yakın fiziksel temas' içinde saymayabiliriz bence
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Sept 19, 2022 21:08:18 GMT
Yani Aemond doğması için şart kanımca. Daeron olacaksa daha da şart.
|
|