|
Post by YeniAy_Ottoman on Sept 12, 2022 19:33:10 GMT
Burada 4. bölümü izleyenler yorum yapabilir. Spoiler içereceği için izlememiş olanlar devam etmesin.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Sept 14, 2022 17:49:39 GMT
4. bölüm eleştirim. Alicent'in Cersei ile benzer şekilde KL'de dönüşüm geçireceğini düşünüyorum. Bence o kadın da ilk geldiğinde şimdiki gibi değildi(tamam, çok masum da değildi ama anladınız). Rhaenyra skandalında Mantar'ın versiyonu (küçük bir değişiklikle) kullanılmış ki arka planın kitapta da (Cole meselesi) aynı bence. Daemon tam olarak adilik yapıyor, pislik olduğunu gösterdi bir kere daha. Otto bunlar arasında bu sefer en masumları idi ama şutu yedi. Alicent, hala dizinin en masumu olarak ilerliyor ama 5. bölümde bu değişecek sanırım, fragmandan öyle anladım.
En az sevdiğim bölüm oldu çünkü yarısı erotizm soslu yatak sahneleri ile geçti. Bunun dışında kalan şeyler kesinlikle üstünde konuşmaya değer noktalar. Gereksiz bir düello değişikliği var dizide, neden anlamlandıramadım; Blackwood ve Bracken çocukları değişmiş ve ölümlü bir düello olmuş.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Sept 15, 2022 22:29:35 GMT
Genel manada ilk dört bölüm içinde ki en yavan bölümdü ama yine de kayda değer olaylar oldu. Alicent, Rhaenyra'nın olmaktan korktuğu vaziyetin içine düşmüş durumda. Kendisinin en önemli misyonu krala çocuk doğurmaktan ve ailesinin konumunu yükseltmekten ibaret. Rhaenyra ise hem varis hem de evlilik konusunda çok daha özgür bir konumda bulunuyor. Birde bunların üzerine kendisi gece vakti yanına bile gitmek istemediği bir adamla evliyken, Aynı saatlerde Rhaenyra2'nın alemlere akıp, Daemon ile yakınlaştığını öğreniyor. Bu sahneleri düşününce Alicent'in Rhaenyra'ya inanmasının tek sebebinin arkadaşlık olmadığını anlıyoruz bence. İçten içe onu kıskandığı için iddiaların yalan olmamasını çok istiyor. Kendini ikna etmeye çalışıyor yani . Bu kıskançlık durumu ve Otto'nun görevden alınması ile beraber ikili arasında ki ipleri kopartacak gibi duruyor. Erotik sahneler yer her ne kadar yer yer beni de rahatsız etse de iki karakterin içinde bulunduğu halin arasında ki fark ve farkın ilerde yaşanacak olayları nasıl etkileyeceğini göstermek açısından da hikayeye katkı sağlamadı diyemeyeceğim. Tamam belki bunun başka yolları da vardı ama maalesef çoğu cinsellik kadar vurucu değil. İzleyicinin de dikkatini çekeceği bariz olduğu için win-win durumu var. Sinematik açıdan viserys-alicent ve daemon-rhae ilişkilerinin paralel şekilde gösterilmiş olması da önemliydi. Cole'un üstünü çıkarma sahnesi ise cidden lastik gibi uzadı sahneyi ilerletip atladım ben.
Yanlış görüp anlamadıysam Otto'ya haber uçuran çocuğu Daemon'un metresi ile birlikte gösterdiler ve genelevde'de Daemon Rhaenyra'nın şapkasını çıkartarak onun görülmesi için elinden geleni yaptı gibi. Kısacası bu skandalı Daemon planlamış gibi duruyor ve günün sonunda da rakibi Otto'yu ekarte etmeyi başardı. Büyük bir risk ama Cersei'nin dediği gibi 'taht oyununu oynadığında ya kazanırsın ya ölürsün ortası yoktur' şiarını düşünecek olursak, Daemon hala yaşadığına göre buruk bir zafer kazanmış demektir.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Sept 17, 2022 12:50:46 GMT
Yanlış görüp anlamadıysam Otto'ya haber uçuran çocuğu Daemon'un metresi ile birlikte gösterdiler ve genelevde'de Daemon Rhaenyra'nın şapkasını çıkartarak onun görülmesi için elinden geleni yaptı gibi. Kısacası bu skandalı Daemon planlamış gibi duruyor ve günün sonunda da rakibi Otto'yu ekarte etmeyi başardı. Büyük bir risk ama Cersei'nin dediği gibi 'taht oyununu oynadığında ya kazanırsın ya ölürsün ortası yoktur' şiarını düşünecek olursak, Daemon hala yaşadığına göre buruk bir zafer kazanmış demektir. Daemon'ın planının Otto olduğunu hiç sanmam ama arzu etmese de bir "en azından elime bir şey geçmedi demem" şeklinde kazanç görebiliriz ama ana planı tutmadı gözüküyor, eğer amacını varis ile evlenip tahta ilerlemek olduğu kabul edilirse ki bence öyle idi ve açıklamalarda da olduğu gibi "intikam" peşine düştü ağabeyinden, ona ulaşmak için kullanmış kızı. Bölüm sonunda bence en çıkar sağlayan Viserys oldu bence. Velaryon meselesi sonunda kökten çözüldü onun için.
|
|