|
Post by A Man Without Honor on Aug 13, 2022 17:26:58 GMT
Martin'in son zamanlarda kitap hakkında söyledikleri bana kitabın yayınlanma tarihinin yavaş yavaş yaklaştığını düşündürttü (iki yılı bulmaz bence). Sonradan aklıma Türkçe çeviri olayı geldi. Kitabın Türkçe çevirisi orijinal dilinden ne kadar sonra yayınlanır ? Ejderhaların Dansında süreç nasıl işledi hatırlayan var mı ? veya genel olarak yeni çıkan yabancı eserlerde bu çeviri süresi ne kadar sürer ?
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Aug 14, 2022 7:18:43 GMT
Ben kitapları, diziyi izledikten sonra, okuduğum için son kitabın çıkış süresini takip etmedim. Ateş ve Kan kitabının çevirisi bir seneye yakın sürmüştü ama olağan dışı bazı etkenler vardı sanırım onun için, yani çevirmenlerle ilgili bir sorun yaşadıklarını tahmin ediyorum, ayrıntıya vakıf olduğumu iddia edemesem de... yani bu kadar sürmez bir çeviri normalde. Kabaca bir tahmin yapmam gerekirse en az üç ila dört ay sürer diye düşünüyorum. Bu şüphesiz çevirmenin hızına da bağlı bir durum. İki POV karakterini bitirmek üzerinde olduğunu söyleyince, millet baya heyecan yaptı. Tyrion çoktan bitti diye köşeye atabiliriz sanırım. Arya'nın en azından Braavos kısımları bitti idi zaten, belki biteceğini söylediği povlardan biri odur, yahut başkası da olabilir elbet. Bu adam genelde favorilerini daha hızlı yazma eğiliminde olduğu için böyle yorumladım, dikkat edersen ilk bittiğini duyurduğu Tyrion idi.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Aug 15, 2022 22:51:37 GMT
Umarım olabildiğince kısa olur. Sabırlı olur, beklemesine bekleriz de spoiler olayı beni korkutuyor. Çünkü kitabı bir iki günde okuyup, direkt inceleme vs çekecekler kesin. Sağda solda yorumlar felan da derken ciddi bir spoiler bombardımanı olacak. Şu kitabı her an 'ne olacak' heyecanıyla okuyabiliriz umarım.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Aug 16, 2022 9:30:25 GMT
Umarım olabildiğince kısa olur. Sabırlı olur, beklemesine bekleriz de spoiler olayı beni korkutuyor. Çünkü kitabı bir iki günde okuyup, direkt inceleme vs çekecekler kesin. Sağda solda yorumlar felan da derken ciddi bir spoiler bombardımanı olacak. Şu kitabı her an 'ne olacak' heyecanıyla okuyabiliriz umarım. Youtube'da sorun yaşamayız, neticede izlemeden bilemeyiz. Reddit asoiaf sub bu konuda sıkı bir politika uygulayacakmış sanırım, Kaan söylemişti bana. Bu sebeple oradan spoiler yemeyiz kolay kolay amaaaaaa Twitter ve Instagram için aynı yorumu yapamam. Bol bol sövmek zorunda kalabiliriz. Ben PDF düşer düşmez indirip okumaya niyetliyim, video çekerek kaba özetle ne olmuş olmamış anlatmak istiyorum. aksnakna Çeviri çıkınca da onu alıp, başlarız kuram vs. videolarına. İnşallah yani.
|
|