|
Post by YeniAy_Ottoman on Aug 12, 2022 8:09:01 GMT
(Haber, Kayıp Rıhtım sitesinden alınmıştır.) House of the Dragon dizisinin yıldızları Milly Acock ve Emily Carey, yapımın ataerkil sisteme ve kadın düşmanlığına odaklanacağını söylüyor.
House of the Dragon dizisi güncel problemleri ele alacak. Serinin yıldız oyuncuları Milly Alcock ve Emily Carey verdikleri röportajda canlandırdıkları Prenses Rhaenyra Targaryen ve Leydi Alicent Hightower karakterleriyle ataerkil düzeni ve kadınlara yönelik şiddeti gözler önüne serdiklerini söylüyor. Leydi Alicent Hightower karakterini canlandıran Emily Carey verdiği röportajda konuya dair şunları söylüyor: “Bu dizi ile ilgili en çok sevdiğim şey, kadın nefretini ve dünyadaki kadınları nasıl etkilediğini gözler önüne sermesi. Bununla birlikte Alicent ya da Rhaenyra ya da Rhaenys fark etmeksizin bu dünyadan nasıl etkilendiğini ortaya çıkarıyor. Yine de bu konuyu çıkarsanız bile karakterlerin gelişimleri ve hikayeleri çok iyi anlatılmış. Karakterler sadece kadın nefretini simgelesin diye ekranda değiller, gerçekten yaşayan insanlar.”
Rhaenyra Targaryen karakterinin gençliğini oynayan Milly Alcock ise diziye dair şu açıklamayı yaptı: “Dizinin temel olarak işlediği şey, ataerkil sistem içinde tanışan iki kadının olayları nasıl farklı şekillerde ele aldığı. Mevcut durumlarından dolayı, oldukları kişilerden dolayı ve ayrıcalıklarından dolayı olaylara değişik cevaplar veriyorlar.”
Bu açıklamaları okuyunca, Matt Smith'in geçenlerde yaptığı "Biz ne yapıyoruz? Kitapları mı temsil ediyoruz, yoksa {içinde yaşadığımız} zamanı temsil etmek için kitapları mı seyreltiyoruz?" sözü geldi.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Aug 12, 2022 8:28:10 GMT
Ya arkadaş tamam ya utandım erkek olarak doğduğum için, Bundan dolayı tüm kadınlardan ve diğer 'cinsiyetlerden' özür diliyorum. Allah kahretmesin bu xy kromozomluları . İşin latifesi bir yana izleyince daha iyi anlaşılacaktır bu durum ama Matt Smith öylesine konuşmamış gibi duruyor. Özellikle bu tip farklı bir kurgusal evreni konu alan yapımlarda günümüze dair bir söylem, figür olay vs görünce direkt işin büyüsü bozuluyor. Son sezonda Ed Sheeran olayı da böyleydi ne işi var günümüzde şarkıcı olan adamın kurgusal evrende ? Sit-com dizisi mi bu ? Günümüzde geçen bir dizi olsa anlarım hatta yer yer beklerim bile bu tip çağımız olaylarından bahsetmelerini ama Bu tip fantastik yapımlarda tamamen uzak olmalı. Kısacası sevgili HBO ataerkilliğe olan eleştirinizi başka bir yapımda yapınız lütfen
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Aug 12, 2022 9:16:26 GMT
Ya arkadaş tamam ya utandım erkek olarak doğduğum için, Bundan dolayı tüm kadınlardan ve diğer 'cinsiyetlerden' özür diliyorum. Allah kahretmesin bu xy kromozomluları . İşin latifesi bir yana izleyince daha iyi anlaşılacaktır bu durum ama Matt Smith öylesine konuşmamış gibi duruyor. Özellikle bu tip farklı bir kurgusal evreni konu alan yapımlarda günümüze dair bir söylem, figür olay vs görünce direkt işin büyüsü bozuluyor. Son sezonda Ed Sheeran olayı da böyleydi ne işi var günümüzde şarkıcı olan adamın kurgusal evrende ? Sit-com dizisi mi bu ? Günümüzde geçen bir dizi olsa anlarım hatta yer yer beklerim bile bu tip çağımız olaylarından bahsetmelerini ama Bu tip fantastik yapımlarda tamamen uzak olmalı. Kısacası sevgili HBO ataerkilliğe olan eleştirinizi başka bir yapımda yapınız lütfen hehehehe utan utan! Matt haksız gibi değil sanki, evet ama acaba biraz da bu iki oyuncunun olayı yorumlama şekli olabilir mi diye de aklıma gelmedi değil. Neticede Rae'ye olanlar gerçekten de "kadın tahta geçemez" düşüncesini temel alıyordu ama kişisel fikrim olay, tamamen "güç" için bunun bahane edilmesiydi zira babası varis ilan ettiğinde, lordlar diz çöküp, sadakat yemini etmeyi bildi. Elbette lordlar arasında bu mantığa sahip Ranldy Tarly'ler her zaman vardır ama olayın böyle çok aşırı şekilde öne çıkartıldığını düşünmüyorum kitaplarda ve dizide de böyle modern popüler söylemlerin işlenmesini uygunsuz buluyor, aynen, büyü bozuluyor.
|
|