|
Post by YeniAy_Ottoman on Jul 29, 2022 16:53:17 GMT
San Diago ComicCon panelinde Kral Viserys'i oynayan Paddy Considine, Viserys'in "dizide ortaya çıkan bir sır taşıdığından" bahsetti, "gelecekte insanlığın potansiyel düşüşüne atıfta bulunan bir sır... bir sürü şey oluyor."
Genişletilmiş fragmanda kızı ile konuştuğu sahnede "kolayca sonumuz gelecek kadar savunmasızız" dediği, kısım aslında hanesi için değil de insanlık için dediği bir söz olabilir. Fragmanda ardı ardına söylenmiş, bağlantılı gibi hava yaratılmış ama muhtemelen dikkat dağıtmak için. Dizide (GoT'un aksine) büyü elementi ve Valyria tarihi (en azından ilk bölümü izleyen biri bu kısmı onayladı, en azından ilk bölümde bahsediliyor ) kullanılacak gibi görünüyor ve göndermeler yapacak kadar ayrıntılara dikkat etmiş olmaları gerçekten güzel.
Burada 0.44. saniyede bahsediyor. Bu video ayrıca bir youtuber'ın açıklama üzerine yaptığı kısa bir şey, izlemek isterseniz. Genel olarak Aegon'dan gelen bir sır mı diye düşünüyor. Biliyorsunuz Ateş ve Kan kitabının tanıtımlarında Martin, onun diyarı birleştirme amacının altında kuzeyden gelen tehlikeyi bildiğine dair söylentiler, olduğundan bahsetmişti. Muhtemelen bu bilgi de videolarımda daha önce dile getirdiğim Rüyacı Daenys'den geliyor. Özetle yüksekle ihtimal Ötekiler ve Uzun Gece'yi Targaryenların bildiğini gösterecekler ki kitaplarda da buna dair üstü kapalı işaretler var. Dizinin ilk bölümünü izleyen (paylaştığım videoyu önceden yapan kişi) orada bahsettiği şeylerin tamamen yanlış olmadığını söyledi ama spoiler vermemek için sırrın ne olduğundan bahsetmedi, yani ilk bölümde öğreneceğiz anlaşılan ne olduğunu. Bahsettiğimiz konu dışında farklı bir şeyler de olabilir, açık konuşmadığı için net konuşamıyoruz.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Aug 2, 2022 20:52:58 GMT
İçerik sızdı. Bilmek istemeyen okumasın. Görmek için "spoiler" yazılarına tıklayın. {Spoiler} YORUMUM {Spoiler} Dany'nin adının anılması anlamsız. Teknik olarak başka Dany yok, sadece Jae'nin çocukken ölen kızı. Ayrıca, hiçbir Targ demir tahtı (yeniden) ele geçiremedi. Dany tahta oturamadan öldüğü için, bunu asla hafife alabileceğimizi sanmıyorum.
ANCAK
Gösteri odaklı bir yorum yaptık. Bu, Martin'in özellikle eklemek istediği bir ayrıntıysa, kitaplara atıfta bulunuyor. Bu konuda harika yorumlar var; Dany dışında başka bir Targ daha var, o da Jon.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Aug 2, 2022 22:37:45 GMT
İçerik sızdı. Bilmek istemeyen okumasın. Görmek için "spoiler" yazılarına tıklayın. {Spoiler} YORUMUM {Spoiler} Dany'nin adının anılması anlamsız. Teknik olarak başka Dany yok, sadece Jae'nin çocukken ölen kızı. Ayrıca, hiçbir Targ demir tahtı (yeniden) ele geçiremedi. Dany tahta oturamadan öldüğü için, bunu asla hafife alabileceğimizi sanmıyorum.
ANCAK
Gösteri odaklı bir yorum yaptık. Bu, Martin'in özellikle eklemek istediği bir ayrıntıysa, kitaplara atıfta bulunuyor. Bu konuda harika yorumlar var; Dany dışında başka bir Targ daha var, o da Jon. Yalnız çok önemli bir sızıntı daha var onu atlamışsınız, yakıştıramadım. {Spoiler} Viserys'in vizyonunda gördüğü olaylar gerçekleşirken Dany alevler içindeymiş ve çıplakmış. Bu durum Dany'nin büyük işlere soyunucağının bir göstergesi imiş. Neyse Emilia Clarke'in o halini ay pardon oyunculuğunu özlemiştik zaten. İşin latifesi bir yana şu tip amatör hataları olmasın lütfen, tamam her şeyin birebir yansıtılması elbette imkansız ama izlerken ağızda ekşimtrak tad bırakıyor sonra. {Spoiler} İzleyiciyi çekmek için Game Of Thrones ile bağlantı kurulmasına gerek yok. Hikaye zaten ilgi çekici. Olay bunu aktarabilmekte yatıyor. Aksi halde senin bahsettiğin hatalar oluyor işte. Gerek yok bunlara
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Aug 3, 2022 7:22:22 GMT
ANCAK
Gösteri odaklı bir yorum yaptık. Bu, Martin'in özellikle eklemek istediği bir ayrıntıysa, kitaplara atıfta bulunuyor. Bu konuda harika yorumlar var; Dany dışında başka bir Targ daha var, o da Jon. Yalnız çok önemli bir sızıntı daha var onu atlamışsınız, yakıştıramadım. {Spoiler} Viserys'in vizyonunda gördüğü olaylar gerçekleşirken Dany alevler içindeymiş ve çıplakmış. Bu durum Dany'nin büyük işlere soyunucağının bir göstergesi imiş. Neyse Emilia Clarke'in o halini ay pardon oyunculuğunu özlemiştik zaten. İşin latifesi bir yana şu tip amatör hataları olmasın lütfen, tamam her şeyin birebir yansıtılması elbette imkansız ama izlerken ağızda ekşimtrak tad bırakıyor sonra. {Spoiler} İzleyiciyi çekmek için Game Of Thrones ile bağlantı kurulmasına gerek yok. Hikaye zaten ilgi çekici. Olay bunu aktarabilmekte yatıyor. Aksi halde senin bahsettiğin hatalar oluyor işte. Gerek yok bunlara Ben o spoilerları nasıl kaçırdım! sasnaanslks Hançer vb. şeylerle yeteri kadar gönderme yapılacak gibi zaten, dümdüz açık gönderme yapmak anlamsız. {Spoiler} İnşallah izleyenler Dany ile Daenys'i karıştırmıştır.
|
|