Post by YeniAy_Ottoman on Jun 3, 2022 11:18:22 GMT
Selamlar,
Martin, bloğunda uzun bir güncelleme paylaştı ama sadece bizi ilgilendiren kısımları çevireceğim. Tamamını okumak isteyen olursa buradan bakabilir.
....
HOUSE OF THE DRAGON? Sorduğuna sevindim. Şimdi on bölümden dokuzunun kaba kesimlerini izledim ve etkilenmeye devam ediyorum. Birçoğu tamamlanmamış SXF halini konuşamam, ancak görünüşü harika ve oyunculuk, yönetmenlik ve yazarlık birinci sınıf... Ve evet, tüm kitap hayranları için, bu benim hikayem. Elbette, FIRE & BLOOD'dan bazı değişiklikler var - her büyük olayın üç alternatif versiyonunu sunamazdık, akıl sağlığımızı koruyamazdık - ama bence Ryan Condal ve yazarları iyi seçimler yaptılar hatta bazı iyileştirmeler yaptılar. (Aykırı bir düşünce, biliyorum ama yazar olarak bunu söylememe izin var). Bazılarınızın hatırlayacağı gibi yıllardır, Sibel Kekilli'nin canlandırdığı Shae'nin TV versiyonunun romanlarımdaki Shae'den daha derin, daha zengin ve daha incelikli bir karakter olduğunu söylüyorum. Benzer bir şekilde, karaktere kitabım Viserys'in asla tam olarak ulaşamadığı trajik bir heybet veren Paddy Considine tarafından oynanan Kral Viserys'in dizi versiyonundan çok etkilendim. Paddy'ye, Ryan'a ve yazarlarına, Miguel'e ve diğer yönetmenlere teşekkür ederiz. (HOUSE OF THE DRAGON - ya da bazılarının dediği gibi HOTD'de pek çok harika performans var. Bazı oyuncularımızı hiç duymamış olabilirsiniz ama bence onları sevmeyi öğreneceksiniz, tıpkı sizin GAME OF THRONES kadrosunu sevdiğiniz gibi).
....
Çeşitli sebeplerden dolayı bu yıl Chicago'daki worldcon'a katılmamaya karar verdim. Yine de Chicago en sevdiğim şehirlerden biri olmaya devam ediyor ve görünüşe göre önümüzdeki yıl bir ya da iki kez oraya seyahat edebilirim… bir dolandırıcılıktan çok daha farklı ve çok daha heyecan verici nedenlerle. Worldcon yerine, bu yılki San Diego Comicon'a katılacağım gibi görünüyor… Aralık ayına ertelemediklerini veya geçen yıl pandemi sayesinde yaptıkları gibi sanallaşmadıklarını varsayarsak. Daha fazla sanal kongreye katılmamayı tercih ederim. Sanırım ben bir boomer'ım, zoomer değil.
(Tekrar seyahat etmek garip gelecek. Ocak 2020'den beri evden sadece bir kez ayrıldım).
KIŞ RÜZGARLARI diyorsunuz? Evet, hala üzerinde çalışıyorum. Sonunda beni krize sokan Cersei bölümlerinden bir demet bitirdim. Şimdi Jaime ve Brienne ile güreşiyorum. İş, birçoğunuzun istediği kadar hızlı olmasa da ilerliyor.
Şimdilik bu kadar.