|
Post by YeniAy_Ottoman on Apr 29, 2022 20:42:20 GMT
Selamlar, GRRM, bloğunda bir güncelleme paylaştı ve genel gündem ile ilgili birkaç meseleye değinip, fikirlerini ifade etti. Bunların hepsini çevirmeyeceğim, sadece bizi ilgilendiren kısmını ekliyorum.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Apr 30, 2022 18:14:52 GMT
'Daha uzun olabilir' dediğine göre henüz o iki kitaptan daha az yazmış anlamına geliyor. Uzunluk tahminini de göz önünde bulundurursak kitabın yayınlanmasına ciddi bir süre var demektir. Martin'in 11 yıldır lineer bir şekilde winds of winter üzerinde çalıştığını düşünmüyorum. Sanırım bu 11 yıllık süreç arasında bir noktada ya büyük değişiklikler yaptı veya sil baştan tekrar başladı. Buna karar verirken de yazmadan vakit geçirdiği epey süre olmuştur. Kitabı bitirdiğinde neden bu kadar uzadığını söyler umarım. Son tahlilde Winds of winter'ı okuyacağız ama dream of spring her geçen gün daha da risk altına giriyor bence.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on May 1, 2022 15:13:06 GMT
'Daha uzun olabilir' dediğine göre henüz o iki kitaptan daha az yazmış anlamına geliyor. Uzunluk tahminini de göz önünde bulundurursak kitabın yayınlanmasına ciddi bir süre var demektir. Martin'in 11 yıldır lineer bir şekilde winds of winter üzerinde çalıştığını düşünmüyorum. Sanırım bu 11 yıllık süreç arasında bir noktada ya büyük değişiklikler yaptı veya sil baştan tekrar başladı. Buna karar verirken de yazmadan vakit geçirdiği epey süre olmuştur. Kitabı bitirdiğinde neden bu kadar uzadığını söyler umarım. Son tahlilde Winds of winter'ı okuyacağız ama dream of spring her geçen gün daha da risk altına giriyor bence. Doğru, daha uzun dediğine göre en az 1000 yahut ona çok yakın bir sayfa yazıldı demektir. 4. kitabın yazımında da sil baştan yapmak zorunda kalmıştı ama bu kadar sürmemişti bitmesi, bir şeyler değişmiş olabilir ama ne bileyim, 11 sene sürecek kadar da değil.
|
|