|
Post by YeniAy_Ottoman on Jul 20, 2021 17:22:37 GMT
Selamlar,
İlk seferinde olmasa bile tekrar okumalarında fark ettiğimiz bazı ayrıntılar oluyor ve şüphesiz bu ayrıntılar, en az hikayenin geneli kadar, güzel. En azından benim için. Burada fark ettiğiniz ayrıntıları veya paylaşmak istediklerinizi yazabilirsiniz.
Benim dün gece kafama denk etti bu ayrıntı. Hem Arya hem de Jon'un kahramanlarının ikisi de Dorne fatihi. Jon'un kahramanı Genç Ejderha Daeron, ordulara önderlik edip Dorne'u (2 haftalığına da olsa) fethetti. Arya'nın kahramanı Nymeria da ordulara önderlik edip, Dorne'u fethetti. Ayrıca ikisi de Essos kökenli (ve birbirine düşman iki kültür).
|
|
impa
Yabanıl
|
Post by impa on Jul 30, 2021 11:03:37 GMT
Kitabı ilk okuduğumda Ned'in Rhaegar'a karşı neden kızgın olmadığını sorgulamamıştım. İkinci okumamda o yüzden Lyanna'nın kaçırılmadığını ve bir şekilde isteğiyle gittiğini düşünmek için pek çok ayrıntı buldum. Onun dışında, yine kitapta Arya'nın aslında sürekli kuzeyi sevmesine rağmen yolunun hep güneye çıkmasını ve tam tersi güneylilere özenen Sansa'nın da kaderinin kuzeye bağlanmasını manidar buldum. Ned'in dediği gibi güneş ve ay gibiler sembolizmle.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Aug 1, 2021 20:07:07 GMT
Kitabı ilk okuduğumda Ned'in Rhaegar'a karşı neden kızgın olmadığını sorgulamamıştım. İkinci okumamda o yüzden Lyanna'nın kaçırılmadığını ve bir şekilde isteğiyle gittiğini düşünmek için pek çok ayrıntı buldum. Onun dışında, yine kitapta Arya'nın aslında sürekli kuzeyi sevmesine rağmen yolunun hep güneye çıkmasını ve tam tersi güneylilere özenen Sansa'nın da kaderinin kuzeye bağlanmasını manidar buldum. Ned'in dediği gibi güneş ve ay gibiler sembolizmle. Aslında Sansa'nın kaderinin kuzeye bağlandığını düşünmüyorum, daha çok manidar kısım şu. İlk kitapta kuzeyden kurtulmak isteyen ve oraya adım atmak istemeyen Sansa'nın artık kuzeye dönmeyi arzu etmesi ve orayı sonunda evi ve güvenli bölge kabul etmesi.
|
|
|
Post by yahuda on Aug 11, 2021 20:01:04 GMT
Sansa'nın Clagane'in yargılandığı duruşmayı izlemesi.
Her kitabın üstünde karga resmi olması kitabı okuduktan sonra görmemiz gereken bir ayrıntı ayrıca.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Aug 29, 2021 9:20:19 GMT
Sansa'nın Clagane'in yargılandığı duruşmayı izlemesi. Her kitabın üstünde karga resmi olması kitabı okuduktan sonra görmemiz gereken bir ayrıntı ayrıca. Dağ'ın yargılanması zaten Sansa'nın gözüyle anlatılıyor, onun neresini sonradan fark ettin ki? Kitabın İngilizce kapaklarında karga/kuzgun yok aslında.
|
|
|
Post by yahuda on Aug 30, 2021 13:45:24 GMT
Sansa'nın Clagane'in yargılandığı duruşmayı izlemesi. Her kitabın üstünde karga resmi olması kitabı okuduktan sonra görmemiz gereken bir ayrıntı ayrıca. Dağ'ın yargılanması zaten Sansa'nın gözüyle anlatılıyor, onun neresini sonradan fark ettin ki? Kitabın İngilizce kapaklarında karga/kuzgun yok aslında. Çok güzel dedin neresini sonradan fark ettin diyerek. Kitabı ilk okumam çok yüzeyseldi. Hatta pişmanım ilk okumamdan. Bir de kitapta okurken ayrıntı kaçırmak çok kolay. Dikkat çabuk dağılabiliyor. Forumlardaki yazılar olsun, wiki sayfaları olsun bilgi eksikliğini bir nebze kaçırıyor. Kitap okumak biraz daha macera, biraz daha gezi gibi. Göze hoş gelen sayfalar akıyor. Sansa'nın hissettiği duygululukla sayfaları çeviriyoruz.
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Aug 31, 2021 10:36:17 GMT
Dağ'ın yargılanması zaten Sansa'nın gözüyle anlatılıyor, onun neresini sonradan fark ettin ki? Kitabın İngilizce kapaklarında karga/kuzgun yok aslında. Çok güzel dedin neresini sonradan fark ettin diyerek. Kitabı ilk okumam çok yüzeyseldi. Hatta pişmanım ilk okumamdan. Bir de kitapta okurken ayrıntı kaçırmak çok kolay. Dikkat çabuk dağılabiliyor. Forumlardaki yazılar olsun, wiki sayfaları olsun bilgi eksikliğini bir nebze kaçırıyor. Kitap okumak biraz daha macera, biraz daha gezi gibi. Göze hoş gelen sayfalar akıyor. Sansa'nın hissettiği duygululukla sayfaları çeviriyoruz. İlk okumamdan ben de pek hoşnut değilim, ilk kitabın ilk yılla aynı olduğunu görünce okumayı bırakmıştım ve yıllar sonra okuduğumda da tekrardan, daha zevk aldığımı fark ettim. Zira dediğin gibi ayrıntılar daha bir göze çarpıyor ve aslında dizi ile arasındaki farkları da net görebiliyorsun.
|
|