|
Post by YeniAy_Ottoman on Aug 15, 2022 16:25:09 GMT
Buradaki habere göre ( ki haber aslında 2014 yılına ait, yani eski bir haber ama gözden kaçmış) GRRM'in editörü Anne Groell'un (o dönemlerde) yaptığı kısa bir soru-cevapta bir hayranın sorusu üstüne şu cevabı vermiş. Yıllardır Martin'in bu kitabı 7 ciltte bitiremeyeceği konuşulur, siz ne düşünüyorsunuz? Martin'in gerçekten de 8'e çıkarması gerekir mi? Gerçi yazar en son yaptığı söyleşilerde 7'de bitirmeye kararlı olsa da kapıyı tamamen kapatmamıştı, dahası şu an yazdığı cildin, yayınevi tarafından ikiye bölünme ihtimalini hatırlatarak teknik olarak o zaman bu şekilde 8 cilt olmuş olacağını ifade etmişti. Yalnız haberin başlığı da ironik; "GoT hayranları seviniyor... iyi haber var..." Bu haberi yapan kişi kim ise ASOIAF hayranlarını ve çektiklerini bilmediği bariz, aksi olaydı bizim için üzülüp, ağlayacağımız bir haber olduğunu bilirdi.
|
|
|
Post by A Man Without Honor on Aug 15, 2022 22:45:23 GMT
Sekizinci kitap olayı benim ortada kaldığım bir konu. Normal şartlar altında bir kitap daha okumak isterim çünkü olayların oldu-bittiye gelme ihtimalini sıfıra iyice yaklaştırır bu. Gerçi Martin mevcut hal içinde de bunu başarabilecek birisi elbette. Her yerde söylene söylene biraz gına getiren yaş meselesi biraz bunu sıkıntıya sokuyor. İlla ölümle alakalı olmak zorunda değil bu çoğu kişinin söylediği gibi, ama insanın her türlü performansı o yaşlarda artık ciddi manada düşüş evresine giriyor. Yani 60 yaşından 70'e ilerlemekle 70'den 80'e ilerlemek arasında ciddi fark var. Eğer yeni isimle ek bir kitap gelirse bu Martin'in sonuca ulaşmak için yeni olay örgüsü zinciri yapmaya başladığının bir göstergesi olacaktır. Bunu da bu doğal performans kaybıyla hakkıyla yapabilmesi riske girebilir. Onun dışında mevut kitapların uzaması ek cilt vs durumları daha makul olaylar gibi geliyor bana. Kısacası, Martin yeni bir zincir yapmaya başlarsa endişelenebiliriz ama mevcut zincire ek halklar eklemesi o kadar da problem olmayabililir. (aşırı olmasın lütfen )
|
|
|
Post by YeniAy_Ottoman on Aug 18, 2022 10:11:58 GMT
Sekizinci kitap olayı benim ortada kaldığım bir konu. Normal şartlar altında bir kitap daha okumak isterim çünkü olayların oldu-bittiye gelme ihtimalini sıfıra iyice yaklaştırır bu. Gerçi Martin mevcut hal içinde de bunu başarabilecek birisi elbette. Her yerde söylene söylene biraz gına getiren yaş meselesi biraz bunu sıkıntıya sokuyor. İlla ölümle alakalı olmak zorunda değil bu çoğu kişinin söylediği gibi, ama insanın her türlü performansı o yaşlarda artık ciddi manada düşüş evresine giriyor. Yani 60 yaşından 70'e ilerlemekle 70'den 80'e ilerlemek arasında ciddi fark var. Eğer yeni isimle ek bir kitap gelirse bu Martin'in sonuca ulaşmak için yeni olay örgüsü zinciri yapmaya başladığının bir göstergesi olacaktır. Bunu da bu doğal performans kaybıyla hakkıyla yapabilmesi riske girebilir. Onun dışında mevut kitapların uzaması ek cilt vs durumları daha makul olaylar gibi geliyor bana. Kısacası, Martin yeni bir zincir yapmaya başlarsa endişelenebiliriz ama mevcut zincire ek halklar eklemesi o kadar da problem olmayabililir. (aşırı olmasın lütfen ) Ben de üç aşağı beş yukarı senin gibi düşünüyorum. Sekizlik bir seri, olağan şartlarda mutlu olacağımız bir şey ama mevcut şartlar, sadece endişemizi arttırıyor ve doğal olarak biz bunu istemiyoruz. Yedinci kitabı göreceğimiz umudunu kaybetmiş iken sanmam ki 8. kitabı görebilelim. Açıkçası şöyle düşündüğümde artık uzun uzun ek olay örgüleri de düşünemiyorum, yani bir kitap daha ekletecek ne olabilir ki? Özellikle de artık büyük beşli aynı kıtada buluştuktan sonra abartmamak gerekir. Martin bundan sonra 800 değil de 1300-1500 sayfalık ciltler yazarak, işi oldu bittiye getirmekten rahat kurtarabilir, ek kitaba gerek yok. Onu da isterlerse 2-3 cilde bölsünler, bize çok büyük mesele değil (Fransa'da 3'e bölüyorlarmış. ).
|
|