Post by YeniAy_Ottoman on May 17, 2022 8:42:42 GMT
Selamlar!
Birkaç önce buz wights hakkında bir konum vardı. Bence Ötekilerin lideri bir tür yeşil gören ve ölü insanların cesetlerini kukla olarak kullanıyor. Yani aslında yaşamıyorlar(dirilmediler), bu kişi sadece cesetleri giyiyor ve onları hareket ettiriyor. FM'in ölülerin yüzlerini kesip giydiğini biliyoruz. Aynı şey ama tüm vücudu warg'un yaptığı gibi kullanır.
Soğukel'in kim olduğunu bilmiyoruz ama uzun zaman önce öldürülmüş biri olduğunu biliyoruz. En az 200 yaşında (çünkü NW, Nightfort'tan 200 yıl önce ayrıldı ve Soğukel bu kaledeki siyah kapıyı ve nasıl açılacağını biliyor) ve muhtemelen çok daha yaşlı. NW, siyah kapıyı tamamen unutmuş görünüyor ama o çok iyi hatırlıyor.
Soğukel şu anda Bloodraven-Şarkıcılara hizmet ediyor gibi görünüyor ve bir warg olması muhtemel çünkü bir sürü kuzgunu var ve onları kontrol ediyor ya da belki Bloodraven onları kontrol ediyor, o kısım o kadar net değil.
En az iki, hatta üç ateş wight gördük ama sadece bir buz wightı var. Ateş tarafı için ateş büyüsü kullanan rahipler var. Buz tarafı için? Buz büyüsü kullanan biri olmalı ve buz büyüsünü kullandığından emin olduğumuz tek topluluk Ötekiler. Ellerindeki kılıçları buz büyüsü ile yapıyorlar ve daha bilmediğimiz birçok şey yapıyorlar. Yani buz wight da yaratabilirler mi? Craster'ın bebek dışında hayvanlar da (bebek yoksa) verdiğini biliyoruz. Onları yediklerini veya dizinin gösterdiği gibi dönüştürdüklerini sanmıyorum. Sanırım kanlarını kan büyüsü için kullanıyorlar. Ateş ve Kan büyüsü. Buz ve Kan büyüsü. Ötekilerin büyüleri için kullanacakları (sıcak-kırmızı insan) kanı yoktur, onlarınki mavi ve soğuktur. Kendi topraklarında (buz örümceği gibi şeyler dışında) yaşayan hiçbir hayvan yoktur, bu yüzden ölü atlara binerler. Yani sıcak kan için Craster gibi adamlara ihtiyaçları var.
Bu durumda, Soğukel'in buz büyüsüyle dirilten ve onu bir buz wigtına çeviren... Ötekilerin lideri ya da adamlarından biri, varsa onun rahipleri olsa gerek.
Peki bunu neden yaptılar ve neden bir tane var?
Benim şahsi kanaatim şudur: Ötekilerin sayısını bilmiyoruz ama sanırım nüfus olarak Şarkıcılar gibi çok kalabalık değiller. Bu yüzden büyük bir orduya ihtiyaçları var ama onu nereden bulacaklar? Muhtemelen ölü insanları diriltmek istediler - tıpkı ateş w,ghtları gibi. Soğukel bu fikrin ilk ürünü.
Ama bir sorun çıkmış olmalı. Ateş wightları gibi, buz wightların da kendi iradeleri var gibi görünüyor. Bu yüzden onlar üzerinde kontrol sahibi olamazlar, Soğukel isyan eden ve kontrollerinden kurtulan biri olabilir. Böylece bu şekilde bir ordu oluşturmanın faydasız olduğunu görerek ölülerin cesetlerini kullanmanın daha faydalı olacağına karar verdiler ve şimdi gördüğümüz ölüleri kullanmaya başladılar.
Soğukel doğal olarak Şarkıcılara gitti ve Ötekilerin durdurmalarına yardım etmeye başladı. Elbette sadece bir fikir.
Ne düşünüyorsunuz? Arkasında böyle bir geçmiş hikaye olabilir mi?